• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pilnveidotu valsts pārvaldes sistēmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.10.2003., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80033

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kas ir, kur un kā strādā Eiropas Parlaments

Vēl šajā numurā

17.10.2003., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pilnveidotu valsts pārvaldes sistēmu

Šodien, 17.oktobrī, notiek jaunās Valsts pārvaldes reformas padomes pirmā sēde, kuras darbības mērķis ir paplašināt diskusiju par valsts pārvaldes politiku, iesaistot diskusijā sabiedrības, valsts un privātā sektora pārstāvjus.

Valsts pārvaldes reformas padomes pirmās sēdes darba kārtībā ir iekļauta informācija par Valsts pārvaldes reformas stratēģijas (2001.—2006.) ieviešanu, kā arī projekta “Pamatnostādnes valsts pārvaldes reformas īstenošanai 2003.—2006.gadam” apspriešana. Padome arī izskatīs informāciju par valsts pārvaldes institūciju pasūtīto pētījumu apakšprogrammu.

Padome izveidota saskaņā ar Ministru kabineta 2003.gada 8.jūlija noteikumiem Nr.372 “Valsts pārvaldes reformas padomes nolikums”. Padomes funkcijās ietilpst izvērtēt valsts pārvaldes reformas gaitu un sniegt priekšlikumus valsts pārvaldes modernizācijas un darbības uzlabošanai, konsultēt Ministru kabinetu valsts pārvaldes reformas politikas jomā, kā arī veicināt valsts, pašvaldību iestāžu un citu institūciju sadarbību mūsdienīgas un efektīvas valsts pārvaldes sistēmas veidošanā, uzturēt dialogu ar akadēmiskajām aprindām un sabiedrību un ierosināt sabiedriskās apspriešanas un diskusiju forumus.

Padomes sastāvā ir 20 vairāku jomu profesionāļi, tajā skaitā sabiedriskās politikas centra “Providus” izpilddirektore Vita Tērauda, Latvijas Universitātes un Vidzemes augstskolas mācībspēki Jautrīte Briede, Arvīds Dravnieks, Aigars Strupišs, Viktors Šadinovs, Lilita Seimuškāne, Jānis Ikstens un Dace Jansone. Padomē darbosies arī VAS “Latvijas dzelzceļš” valdes priekšsēdētāja vietnieks Uldis Pētersons un vairākas Valsts kancelejas, Tieslietu ministrijas un Valsts civildienesta pārvaldes amatpersonas. Nevalstisko organizāciju (NVO) sektoru padomes darbībā pārstāvēs NVO centra direktore Kaija Gertnere-Ozola, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis un Latvijas Inteliģences apvienības valdes priekšsēdētājs Jānis Škapars. Padomē ir arī 8.Saeimas deputāts, Ministru prezidenta padomnieks Edgars Jaunups. Padomes priekšsēdētāja ir Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane.

Valsts kancelejas  Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!