• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par konkrēto ugunsdzēsēju darbu laukos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.10.2003., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80042

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par gaidāmo invaliditātes noteikšanas kārtību

Vēl šajā numurā

17.10.2003., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par konkrēto ugunsdzēsēju darbu laukos

Kā liecina statistikas dati, aizvien pieaug Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta mazo posteņu darba apjoms. Lauku apvidū Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta struktūrā ir 45 šādi posteņi, kuros diennakti dežurē lielākoties divi darbinieki, un tieši viņi nelaimes vietā ierodas pirmie.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Talsu brigādes Sabiles posteņa darbinieki pērn devušies palīgā 50 reizes, tai skaitā 30 reizes dzēsuši ugunsgrēkus Talsu rajonā un 6 reizes — Tukuma rajonā, snieguši tehnisko palīdzību un likvidējuši ceļu satiksmes negadījumu sekas. Šogad deviņos mēnešos sabilnieki izbraukuši jau uz 67 izsaukumiem.

Šogad ugunsdzēsēju depo ir veikti remontdarbi, kas uzlabo ēkas tehnisko stāvokli un glābēju darba apstākļus.

Piektdien, 17.oktobrī, iekšlietu ministrs Māris Gulbis un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks ģenerālis Aivars Straume apmeklēs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Talsu brigādes Sabiles posteni.

M.Gulbis un A.Straume informēs žurnālistus par šo posteņu iespējām sniegt savlaicīgu un efektīvu palīdzību lauku iedzīvotājiem ugunsgrēku, avāriju un citu nelaimju gadījumos un kādas ir posteņu attīstības perspektīvas.

Saskaņā ar Latvijas būvnormatīvu 201-96 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta struktūrvienībām, tai skaitā posteņiem, notikuma vietā lauku apvidū ir jāierodas 15 minūšu laikā (arī ziemā). Šobrīd tikai 60—70% gadījumu ugunsdzēsēji var šajā laikā pagūt nokļūt izsaukuma vietā un sākt ugunsgrēka dzēšanu vai avārijās cietušo cilvēku glābšanu — un ne jau dzēsēju vainas dēļ. Pārāk lieli ir attālumi, kas jāpārvar no depo līdz apdraudējuma vietai, dažviet tie sasniedz pat 30—40 km. Tas nozīmē, ka koka ēkas, kādas laukos ir ap 70% no visām celtnēm, jau nav glābjamas. Tas rada lielus morālos un materiālos zaudējumus. Tādēļ bez Latvijā esošajiem 45 posteņiem ir nepieciešami vēl 25—30 posteņi, tikai tad lauku cilvēki sagaidīs palīdzību laikus.

Iekšlietu ministrijas  Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!