• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Liepājas laikrādi, kas nerādīs laiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.2003., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80080

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mecenātismu no valsts maciņa

Vēl šajā numurā

21.10.2003., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Liepājas laikrādi, kas nerādīs laiku

Liepājas dzintara pulkstenis varētu izmaksāt ap 20 000 latu, un šo vides dizaina objektu promenādē Vecajā ostmalā plāno uzstādīt nākamgad. Lai pasargātu objektu no vandaļiem, tā izveidē plānots izmantot bruņustiklu. Šobrīd vēl nav zināms, vai pulksteņa izgatavošanai pietiks akcijā savākto aptuveni 50 litru dzintara gabaliņu.

Šis vides objekts nefunkcionēs kā pulkstenis — tas šajā idejā ietverts kā asociācija, kā laika plūdums. Objektu no liepājnieku saziedotajiem dzintariņiem veidos pēc tēlnieces Olgas Šilovas un arhitekta Roberta Riekstiņa idejas meta. Šie pašvaldības rīkotā konkursa uzvarētāji saņems 1200 latu prēmiju. Autori iecerējuši izveidot vitrīnu, kuras iekšpusē atradīsies no dzintara gabaliņiem veidota no iekšpuses izgaismota skulptūra smilšu pulksteņa formā. Dzintarus izgaismos mainīgi staru kūļi, radot asociācijas ar laika ritumu.

Pēc BNS informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!