• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrijā: Par viedokļiem pacientu tiesību aizsardzībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.2003., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80099

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ogres novada domes saistošie noteikumi Nr.13

Par Ogres pilsētas atļauto un plānoto teritorijas izmantošanu (zonējumu)

Vēl šajā numurā

21.10.2003., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrijā:

Par viedokļiem pacientu tiesību aizsardzībā

Veselības ministrijas (VM) mājaslapā uzsākta sabiedriskā apspriešana, kas ir līdz šim nebijis notikums ministrijas darbībā. Ministrija aicina ikvienu interesentu iepazīties ar darba grupas izstrādāto likumprojektu “Pacientu tiesību aizsardzības likums”, kā arī sniegt savu komentāru, priekšlikumu par likumprojektu vai norādīt uz neskaidrajām normām sagatavotajā normatīvajā aktā. Visi iesniegtie priekšlikumi un komentāri tiks izskatīti pēc būtības.

Pacientu tiesību aizsardzības likumprojekts un iespēja izteikt savu viedokli ir atrodama ministrijas mājaslapā www.vm.gov.lv .

Jau vēstīts, ka no šā gada maija darbojas īpaši izveidota darba grupa Pacientu tiesību aizsardzības likuma izstrādei. Darba grupas izstrādātais sākotnējais variants sabiedrībai tika prezentēts 2.oktobra konferencē.

Veselības ministre Ingrīda Circene: “Pacientu tiesības ir būtisks jautājums visiem iedzīvotājiem. Mūsu valstī ir gan Ārstniecības likums, gan likums par prakšu ārstiem, gan citi vairāki normatīvie akti, kas regulē pašu ārstniecības procesu, taču mēs atduramies kā pret sienu tajos gadījumos, kad runa ir par pacientu tiesību jautājumiem, tādēļ viens no maniem pirmajiem darbiem veselības ministra amatā bija izdot rīkojumu par darba grupas izveidi pacientu tiesību aizsardzības likuma izstrādei.

Svarīgs aspekts pacientu un ārstu attiecībās ir savstarpējā sapratne, arī ārstniecības personai ir jāizprot pacienta tiesības uzzināt visu pilnu informāciju par savu diagnozi, par nepieciešamajiem izmeklējumiem, informāciju par šo izmeklējumu efektivitāti, iedarbību, par to, cik šāds izmeklējums maksā, kā arī informāciju par iespējamajiem variantiem un citām ārstniecības alternatīvām. Īpaši jāuzsver pacientu datu aizsardzības jautājums un pacientu tiesības uz konfidencialitāti.”

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!