• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētāja: Diskusijā par parlamentu sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.2003., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80105

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

21.10.2003., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētāja:

Diskusijā par parlamentu sadarbību

Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre pagājušonedēļ, 17. oktobrī, uzturējās darba vizītē Stokholmā, Zviedrijā.

Pēc Zviedrijas parlamenta (Riksdāga) priekšsēdētāja Bjērna fon Sīdova ielūguma Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre piedalījās diskusijā par parlamentu sadarbību paplašinātajā Eiropā. Diskusijā piedalījās esošo un topošo ES dalībvalstu parlamentu priekšsēdētāji vai to pārstāvji.

Šā gada maijā Atēnās notikušās Eiropas Savienības esošo un topošo dalībvalstu parlamentu priekšsēdētāju tikšanās laikā pēc Zviedrijas Riksdāga priekšsēdētāja iniciatīvas tika izveidota darba grupa, lai izstrādātu priekšlikumus par nacionālo parlamentu sadarbības veicināšanu nākotnes Eiropas Savienībā. Tikšanās laikā Stokholmā šajā darba grupā iesaistījušos valstu parlamentu vadītāji pārrunāja nacionālo parlamentu sadarbības mērķus un jomas, kurās parlamentu sadarbībai ir vislielākā vērtība, parlamentu sadarbības metodes, sadarbības un koordinācijas ietvaru, kā arī informācijas un dokumentu aprites jautājumus. Pārrunāts arī Starpvaldību konferences darbs. Tikšanās dalībnieki vienojās par īpaša ziņojuma sagatavošanu Eiropas Savienības dalībvalstu parlamentu priekšsēdētāju konferencei, kas paredzēta 2004.gada jūlijā Hāgā.

Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre tikās ar Igaunijas parlamenta priekšsēdētāju Eni Ergmā un Lietuvas parlamenta priekšsēdētāju Artūru Paulausku, pārrunājot Baltijas valstu parlamentu sadarbības aktualitātes.

Savukārt I.Ūdres tikšanās laikā ar Nīderlandes parlamenta priekšsēdētāju Fransu Veisglasu pārrunāta ES pievienošanās līguma ratifikācijas gaita Nīderlandē, kā arī abu valstu parlamentu divpusējo kontaktu veicināšanas iespējas.

Saeimas priekšsēdētāja Stokholmā apmeklēja Latvijas vēstniecību Zviedrijā un tikās ar tās darbiniekiem, kā arī sniedza interviju Zviedrijas radio.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!