• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2003. gada 14. oktobra noteikumi Nr. 573 "Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 27.februāra noteikumos Nr.85 "Noteikumi par zivju izkraušanas kontroli un zivju tirdzniecības un transporta objektu, noliktavu un ražošanas telpu pārbaudi"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.2003., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80158

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.574

Licencētās amatierzvejas - makšķerēšanas - kārtība

Vēl šajā numurā

22.10.2003., Nr. 147

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 573

Pieņemts: 14.10.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.573

Rīgā 2003.gada 14.oktobrī (prot. Nr.54 20.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 27.februāra noteikumos Nr.85 "Noteikumi par zivju izkraušanas kontroli un zivju tirdzniecības un transporta objektu, noliktavu un ražošanas telpu pārbaudi"
Izdoti saskaņā ar Zvejniecības likuma 13.panta pirmās daļas 4. un 5.punktu
Izdarīt Ministru kabineta 2001.gada 27.februāra noteikumos Nr.85 "Noteikumi par zivju izkraušanas kontroli un zivju tirdzniecības un transporta objektu, noliktavu un ražošanas telpu pārbaudi" (Latvijas Vēstnesis, 2001, 35.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt noteikumu tekstā vārdu "deklarācija" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "zvejas žurnāls" (attiecīgā locījumā).

2. Svītrot 2.punktā vārdus "aizsardzības un reģionālās attīstības".

3. Izteikt 3.punktu šādā redakcijā:

"3. Vides valsts inspektoriem, kontrolējot iekšējos ūdeņos un jūras piekrastē nozvejoto zivju izkraušanu, ir tiesības pieprasīt, lai tiktu uzrādīts zvejas žurnāls, transporta kravas pavadzīmes, nozvejotās zivis un kuģa zivju uzglabāšanas tanku plāns, bet ja kuģa lielākais garums pārsniedz 17 m, — arī kuģa kravas telpu plāns."

4. Izteikt 5. un 6.punktu šādā redakcijā:

"5. Ja kuģu lielākais garums ir 10 m vai vairāk, kā arī ja kuģi zvejo ārpus piekrastes joslas, pēc zivju izkraušanas vai nodošanas to kapteiņi nodrošina šādu dokumentu iesniegšanu:

5.1. ja zivis tiek izkrautas vai nodotas ostā, pēc izkraušanas vai nodošanas nekavējoties aizpilda Latvijas kuģu zvejas žurnāla (turpmāk — zvejas žurnāls) sadaļu "zivju izkraušana/nodošana" saskaņā ar Ministru kabineta 2001.gada 13.novembra noteikumu Nr.479 "Noteikumi par rūpniecisko zveju teritoriālajos ūdeņos un ekonomiskās zonas ūdeņos" 3.pielikumu un iesniedz to Jūras vides pārvaldes amatpersonai, kura ostā kontrolē zivju izkraušanu, vai ievieto speciāli šim nolūkam paredzētā kastītē, vai 48 stundu laikā nosūta Jūras vides pārvaldei;

5.2. ja zivis tiek izkrautas citā izkraušanas vietā jūras krastā, 48 stundu laikā aizpildīto zvejas žurnālu nosūta Jūras vides pārvaldei;

5.3. ja zivis tiek izkrautas vai nodotas no ārvalstu zvejas kuģa vai zivju transporta kuģa (Latvijas vai ārvalstu), pēc izkraušanas vai nodošanas nekavējoties aizpilda pārskatu par zivju izkraušanu/pieņemšanu (2.pielikums) un iesniedz to Jūras vides pārvaldes amatpersonai, kura ostā kontrolē zivju izkraušanu, vai ievieto speciāli šim nolūkam paredzētā kastītē.

6. Kuģa kapteinis, uz kura kuģa jūrā ir iekrautas zivis, papildus zvejas žurnālam iesniedz pārskatu par zivju izkraušanu/pieņemšanu un zvejas žurnāla ailē "Zvejas vieta" ieraksta: "Skatīt pārskatu pielikumā"."

5. Svītrot 7.punktu.

6. Aizstāt 8.punktā vārdus "paziņojuma veidlapu par zivju pirmās pirkšanas darījumu" ar vārdiem "paziņojumu par pirmo darījumu ar zivīm".

7. Svītrot 9.punktu.

8. Izteikt 10.punktu šādā redakcijā:

"10. Ja ostā vai citā izkraušanas vietā jūras krastā izkrautās zivis nodod turpmākai uzglabāšanai vai pārstrādei savā uzņēmumā (uzņēmējsabiedrībā (komercsabiedrībā)) vai pārdod tās mazumtirdzniecībā, zvejas vai zivju transporta kuģa kapteinis izdara atzīmi paziņojuma sadaļā "Piezīmes" un norāda uzglabāšanas vai pārstrādes vietu (uzņēmuma nosaukums, juridiskā adrese un zivju atrašanās vietas adrese). Šādā gadījumā neaizpilda paziņojuma sadaļu "Pārdošanas cena". Ja zivis tiek uzglabātas vai pārstrādātas, viena paziņojuma kopija atrodas pie zivju uzglabātāja līdz pirmajai pārdošanai vai pie zivju pārstrādātāja līdz zivju pārstrādes pabeigšanai."

9. Aizstāt 11.punktā vārdus "trešais deklarācijas eksemplārs paliek transportētāja rīcībā" ar vārdiem "paziņojuma kopija paliek transportētāja rīcībā, un paziņojuma sadaļā "Piezīmes" norāda transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numuru un zivju transportēšanas galamērķi (uzņēmuma nosaukums, juridiskā adrese un zivju transportēšanas galamērķa adrese)".

10. Izteikt 12.punktu šādā redakcijā:

"12. Zvejas žurnālu un šo noteikumu 4.punktā minēto ziņojumu neiesniedz personas, kuras zvejo iekšējos ūdeņos, kā arī jūras piekrastē, ja zvejā izmantoto kuģu lielākais garums ir mazāks par 10 m."

11. Izteikt 15. un 16.punktu šādā redakcijā:

"15. Jūras vides pārvalde:

15.1. ievada saņemtos zvejas žurnāla datus zivsaimniecības informācijas sistēmas datu bāzē;

15.2. ievada saņemto paziņojumu datus zivsaimniecības informācijas sistēmas datu bāzē un nosūta paziņojumus Zivsaimniecības pārvaldei glabāšanai un datu apkopošanai.

16. Jūras vides pārvaldes amatpersonai ir tiesības pārbaudīt aizpildītos zvejas žurnālus un veiktās pārbaudes apstiprināt ar parakstu un zīmogu zvejas žurnālā."

12. Svītrot 1.pielikumu.

13. Izteikt 2.pielikumu šādā redakcijā:

"2.pielikums
Ministru kabineta
2001.gada 27.februāra noteikumiem Nr.85

"3.pielikums
Ministru kabineta
2001.gada 27.februāra noteikumiem Nr.85

15. Papildināt noteikumus ar 21.1 punktu šādā redakcijā:

"21.1 Noteikumu 3., 5., 8., 10., 11., 12. un 15.punkts un 3.pielikums spēku zaudē ar īpašiem Ministru kabineta noteikumiem."

Ministru prezidents E.Repše

Vides ministrs R.Vējonis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!