• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar, 21. oktobrī, Ministru kabineta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.2003., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80198

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.563

Kārtība, kādā atlīdzināmi fizisko un juridisko personu izdevumi un zaudējumi, kas radušies, iesaistot ugunsgrēka dzēšanā vai glābšanas darbos šo personu resursus

Vēl šajā numurā

22.10.2003., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vakar, 21. oktobrī, Ministru kabineta sēdē

Akceptēts rīkojums “Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 4.februāra rīkojumā Nr.69 “Par valstij piederošo akciju sabiedrības “Baltic Pulp” kapitāla daļu pārdošanu””.

Saskaņā ar Ministru kabineta 2003.gada 4.februāra rīkojumu Nr.70 “Par darba grupu sarunām ar celulozes rūpnīcas potenciālajiem investoriem” apstiprinātās darba grupas sanāksmēs nolemto tika izstrādāti grozījumi, kuri papildina rīkojumā “Par valstij piederošo akciju sabiedrības “Baltic Pulp” kapitāla daļu pārdošanu” paredzētos valstij piederošo a/s “Baltic Pulp” kapitāla daļu pārdošanas nosacījumus.

Ņemot vērā, ka Ministru kabineta 2003.gada 4.februāra rīkojuma Nr.69 “Par valstij piederošo akciju sabiedrības “Baltic Pulp” kapitāla daļu pārdošanu” 2.punkts jau ietvēra pārdošanas nosacījumus, Zemkopības ministrija piedāvā nevis sagatavot jaunu Ministru kabineta rīkojuma projektu, bet izdarīt grozījumus esošajā rīkojumā, tādējādi novēršot viena un tā paša jautājuma izklāstu divos atsevišķos rīkojumos.

Grozījumi paredz pārdot valstij piederošās akciju sabiedrības “Baltic Pulp” akcijas kā vienu paketi, nosakot, ka akciju pārdošanas cena nedrīkst būt zemāka par to nominālvērtību un maksājumi par akciju pirkumu veicami vienīgi latos ne vēlāk kā 10 dienu laikā pēc akciju pārdošanas.

Saskaņā ar 2003.gada 30.maija aktu par valsts kapitāla daļu a/s “Baltic Pulp” nodošanu BO VAS “Privatizācijas aģentūra” valdījumā bezpeļņas organizācijai valsts akciju sabiedrībai “Privatizācijas aģentūra” uzdots iekļaut akciju sabiedrības “Baltic Pulp” akciju pārdošanas līgumā nobeiguma jautājumus par izstāšanos no akciju sabiedrības “Baltic Pulp”.

 

Akceptēti “Noteikumi par gaisa kvalitāti”.

Noteikumi par gaisa kvalitāti nosaka kvalitātes normatīvus ārtelpu gaisam troposfērā visā Latvijas teritorijā, neietverot darba vidi, kā arī: gaisa kvalitātes normatīvu sasniegšanas termiņus; augstāko pieļaujamo līmeni un raksturlielumus gaisu piesārņojošām vielām; parametrus, monitoringa metodes un metodes, pēc kurām nosaka attiecīgo gaisa kvalitātes normatīvu pārsniegšanu; pasākumus, kas veicami, ja gaisa kvalitātes normatīvi tiek pārsniegti.

Noteikumi nosaka arī kārtību, kādā pašvaldības izstrādā gaisa kvalitātes uzlabošanas programmas, kā arī kārtību, kādā par gaisa kvalitāti informējama sabiedrība, un nosacījumus par informācijas sniegšanu Eiropas Komisijai. Salīdzinājumā ar šobrīd spēkā esošajiem noteikumiem paplašinātas sabiedrības iespējas saņemt informāciju par gaisa kvalitāti.

 

Akceptēti noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 2002.gada 12.marta noteikumos Nr.107 “Ķīmisko vielu un ķīmisko produktu klasifikācijas, marķēšanas un iepakošanas kārtība””.

Noteikumi “Ķīmisko vielu un ķīmisko produktu klasifikācijas, marķēšanas un iepakošanas kārtība”, kas izdoti, pamatojoties uz Ķīmisko vielu un ķīmisko produktu likumu, nosaka vienotus bīstamo ķīmisko vielu un ķīmisko produktu klasifikācijas kritērijus, kā arī vienotu marķēšanas un iepakošanas kārtību, kā arī ķīmisko vielu un ķīmisko produktu uzglabāšanas nosacījumus.

Grozījumi izstrādāti, lai precizētu noteikumus atbilstoši Eiropas Savienības direktīvu 92/32/EEC, 999/45/EC, 2001/59/EC un 2001/60/EC prasībām.

 

Akceptēti “Noteikumi par vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāžu nodrošinājumu atbilstoši speciālām vajadzībām”, kuri nosaka vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāžu nodrošinājumu, kāds nepieciešams, lai integrētu tajās izglītojamos ar speciālām vajadzībām. Izglītības iestādes nodrošinājumu nosaka atbilstoši licencētai speciālās izglītības programmai, veidam, kādā izglītojamos integrē izglītības iestādē, un integrācijas nosacījumiem.

Noteikts, ka izglītojamo var integrēt izglītības iestādē, kura īsteno licencētu speciālās izglītības programmu. Izglītojamo integrē: vispārējās izglītības klasē; atverot atsevišķu klasi tikai izglītojamiem ar speciālām vajadzībām (speciālās izglītības klasi).

Izglītības iestāde, atverot speciālās izglītības klasi, nodrošina: licencētas speciālās izglītības programmas apguvi atbilstošas profesionālās kvalifikācijas pedagogu vadībā; rehabilitāciju, kuru sniedz ārstniecības iestāde, pamatojoties uz līgumu, kas noslēgts ar izglītības iestādes dibinātāju, vai sertificēts izglītības iestādes medicīniskais personāls.

Izglītojamiem nepieciešamās rehabilitācijas pieejamību var nodrošināt vecāki (aizbildņi), par to rakstiski paziņojot izglītības iestādes vadītājam.

Noteikumu izpildi īsteno likumā par valsts budžetu kārtējam gadam piešķirto līdzekļu ietvaros.

 

Akceptēts likumprojekts “Grozījumi Reliģisko organizāciju likumā”.

Grozījumi likumā nodrošina Administratīvā procesa likuma noteikumiem atbilstošu lēmumu apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtību: tiek ieviesta lēmumu apstrīdēšanas iespēja iestādē pirms to pārsūdzēšanas tiesā. Tiek noteikts Administratīvā procesa likumā paredzētais lēmumu pārsūdzēšanas termiņš — mēneša laikā Reliģisko organizāciju likumā noteikto 10 dienu vietā. Grozījumi nosaka, ka lēmumu par reliģiskās organizācijas vai reliģiskās organizācijas iestādes reģistrāciju vai pārreģistrāciju, kā arī lēmumu par reģistrācijas vai pārreģistrācijas atteikumu var apstrīdēt un pārsūdzēt Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

Grozījumi likumā nosaka, ka Reliģisko lietu pārvalde atrodas Tieslietu ministrijas padotībā.

Papildināti likuma Pārejas noteikumi, kuri nosaka, ka Reliģisko lietu pārvaldes vadītāja lēmumu, kurš stājies spēkā pirms 2004.gada 1.februāra un kuram nav beidzies pārsūdzības termiņš, var pārsūdzēt Administratīvā procesa likumā noteiktajā termiņā.

Paredzēts noteikt, ka likums stājas spēkā 2004.gada 1.februārī.

 

Akceptēts rīkojums “Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā”, kurā iekļauti 236 pilsonības pretendenti, t.sk. 37 viņu nepilngadīgie bērni.

 

Akceptēti “Noteikumi par Daugavpils rajona Ilūkstes novada izveidošanu”.

Noteikumi nosaka, ka tiek apvienoti Daugavpils rajona Ilūkstes pilsēta, Pilskalnes pagasts, Bebrenes pagasts un Šēderes pagasts un izveidots Daugavpils rajona Ilūkstes novads.

Noteikts, ka Daugavpils rajona Ilūkstes novada administratīvo robežu attiecīgajos plāna kartogrāfiskajos materiālos iezīmē Valsts zemes dienests.

Valsts kase atbilstoši finansēšanas plānam pārskaita Daugavpils rajona Ilūkstes novada pašvaldībai vienreizēju dotāciju 27092,40 latu apmērā no valsts budžetā 2003.gadam Administratīvi teritoriālās reformas likuma izpildei paredzētajiem līdzekļiem.

 

Akceptēti noteikumi “Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības padomes nolikumu”.

Nolikumā noteikts, ka Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības padome ir sabiedriska konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir veicināt institūciju sadarbību un lēmumu pieņemšanu jautājumos, kas attiecas uz Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas saglabāšanu, aizsardzību un attīstību. Tā veic Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un aizsardzības likumā noteiktās funkcijas un uzdevumus, padomei ir Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un aizsardzības likumā noteiktās tiesības.

Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības padomi vada padomes priekšsēdētājs, viņa prombūtnes laikā — padomes priekšsēdētāja vietnieks. Padomes priekšsēdētāja vietnieku uz trim gadiem ievēlē padomes locekļi no padomes locekļu vidus.

Padome ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās ne mazāk par divām trešdaļām no padomes locekļiem, tās sēdes notiek pēc padomes priekšsēdētāja, viņa vietnieka vai padomes locekļa ierosinājuma ne retāk kā reizi mēnesī. Padome lēmumu pieņem ar vienkāršu balsu vairākumu. Ja balsu skaits sadalās vienādi, izšķirošā ir padomes priekšsēdētāja balss.

Padomes sēdēm nepieciešamos dokumentus un informāciju sagatavo Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija un ne vēlāk kā piecas darbdienas pirms sēdes iesniedz padomes priekšsēdētājam. Padomes priekšsēdētāja apstiprināto sēdes darba kārtību un citus ar darba kārtību saistītos materiālus Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija ne vēlāk kā četras darbdienas pirms sēdes nosūta (elektroniski un/vai papīra formā) visiem padomes locekļiem.

Noteikts, ka padomes darbā var pieaicināt ekspertus, par nepieciešamību pieaicināt ekspertus lemj padomes sēdē. Padomes sēdes ir atklātas.

Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija sagatavo padomes sēdes darba kārtību, organizē sēdes un tehniski nodrošina padomes darbu, kā arī nodrošina padomes lēmumu ievietošanu Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas mājaslapā internetā un kontrolē to izpildi.

 

Akceptēti “Noteikumi par cilvēku pārvadāšanai paredzētām trošu ceļu iekārtām”. Noteikumi izstrādāti ar mērķi novērst ar trošu ceļu iekārtu, kas paredzētas cilvēku pārvadāšanai, projektēšanu, izgatavošanu un uzstādīšanu saistītus draudus sabiedrības interesēm, cilvēku dzīvībai, veselībai un videi. Tajos noteiktas būtiskās prasības trošu ceļu iekārtām, tās projektējot, izgatavojot un uzstādot, kā arī kārtība, kādā uzraugāma šo prasību ievērošana, kā arī trošu ceļu iekārtu atbilstības novērtēšanas un tirgus uzraudzības kārtība.

Trošu ceļu iekārtas ir: trošu dzelzceļi un citas transportiekārtas, kuras aprīkotas ar riteņiem vai piekarierīcēm un kuru vilkmi nodrošina viena vai vairākas troses; trošu gaisa piekarceļi ar kabīni (vagonu) pasažieriem, arī ierīces cilvēku pārvietošanai pa gaisu pusvagonos un krēslos; slēpotāju pacēlāji un vilcēji, ja lietotājus un viņu aprīkojumu pārvieto, izmantojot trosi.

Šie noteikumi neattiecas uz: liftiem, kuru darbību reglamentē normatīvie akti par liftiem; tradicionālās uzbūves trošu piedziņas tramvajiem; trošu ceļu iekārtām, ko izmanto lauksaimniecībā; stacionārām vai pārvietojamām trošu ceļu iekārtām, kuras izmanto gadatirgos un atrakciju parkos un kuras paredzētas cilvēku izklaidēšanai un nav paredzētas izmantošanai par transportlīdzekli (pārvadāšanai); trošu ceļu iekārtām, ko izmanto kalnrūpniecībā, vai stacionārām trošu ceļu iekārtām, ko izmanto rūpniecībā; trošu piedziņas prāmjiem; zobstieņa tipa dzelzceļiem; ķēžu piedziņas iekārtām.

 

Akceptēts rīkojums “Par Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības padomes sastāvu”.

Saskaņā ar Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un aizsardzības likumu Ministru kabinets apstiprināja Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības padomi.

Par padomes locekļiem apstiprināti: J.Asaris — Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas vadītāja vietnieks, arheologs; A.Cinis — Rīgas pilsētas būvvaldes Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas priekšnieks; J.Dambis — Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas vadītājs; J.Krastiņš — Latvijas Arhitektu savienības valdes loceklis; A.Kronbergs — arhitekts, kultūras ministra uzaicināts speciālists; J.Lejnieks — Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas vadītāja vietnieks; D.Neiburga — UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāre; P.Strancis — Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Pilsētplānošanas pārvaldes priekšnieks; V.Štrams — Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktors; Dz.Upmace — Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Telpiskās plānošanas departamenta Nacionālās un reģionālās plānošanas nodaļas vadītāja.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!