• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par privatizācijas ierosinājumu iesniegšanas beigu termiņiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.2003., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80199

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar, 21. oktobrī, Ministru kabineta sēdē

Vēl šajā numurā

22.10.2003., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par privatizācijas ierosinājumu iesniegšanas beigu termiņiem

Vakar, 21.oktobrī, Ministru kabinets akceptēja Ekonomikas ministrijas izstrādātos likumprojektus “Grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību īpašumu objektu privatizāciju””, “Grozījumi Valsts un pašvaldību īpašumu mantas atsavināšanas likumā” un “Grozījumi likumā “Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās””.

Likumprojekti ir izstrādāti, lai nodrošinātu Ministru kabinetā apstiprināto Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas valsts stratēģijas (pamatnostādņu) īstenošanu. Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas valsts stratēģija (pamatnostādnes) paredz atcelt sertifikātu (privatizācijas; īpašuma kompensācijas) izmantošanas termiņu, pēc kura tiktu anulēti neizmantotie sertifikāti, un noteikt privatizācijas (atsavināšanas) ierosinājumu iesniegšanas beigu termiņus, kuru iesniedzēji saglabās tiesības izmantot privatizācijas sertifikātus kā maksāšanas līdzekli valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizācijā (atsavināšanā).

Likumprojektos ir noteikts, ka privatizācijas ierosinājumu iesniegšanas beigu termiņš par privatizējamiem valsts īpašuma objektiem un zemesgabaliem ir 2003.gada 31.decembris, bet par privatizējamiem pašvaldības īpašuma objektiem un zemesgabaliem, kā arī valsts un pašvaldības zemesgabalu atsavināšanā — 2004.gada 31.decembris.

Tāpat ir paredzēts, ka privatizējama vai atsavināma zemesgabala cena nosakāma atkarībā no zemesgabala atrašanās vietas (Rīgā un Jūrmalā — atbilstīga tirgus vērtībai, bet pārējā teritorijā — atbilstīga kadastrālajai vērtībai), kā arī noteikts, ka neapbūvētu zemesgabalu, privatizācijai vai atsavināšanai nodota nekustamā īpašuma objektu sastāvā esošu zemi pēc 2003.gada 31.decembra var privatizēt (atsavināt) par naudu.

Attiecīgie likumprojekti ir saskaņoti ar Ministru kabinetā 7.oktobrī akceptēto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par privatizācijas sertifikātiem””.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!