• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Rail Baltica" projektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.2003., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80206

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par veselības ministres pieņemšanas laiku

Vēl šajā numurā

22.10.2003., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par “Rail Baltica” projektu

Ministru prezidents Einars Repše ir gandarīts, ka ātrgaitas dzelzceļa maģistrāle “Rail Baltica”, kas savienos Baltijas valstis ar Rietumeiropu, guvusi Eiropas Komisijas (EK) atbalstu un iekļauta prioritāro projektu saraksta desmitnieka galvgalī.

E.Repše uzskata, ka tādējādi Eiropa apliecina – šis projekts ir būtisks, turklāt finansējumu, kas nepieciešams projekta sākšanai, līdz ar to varētu sākt apgūt agrāk, nekā iecerēts līdz šim.

“Mūsu valstīm tas ir labs sākums. Tas pierāda, ka Eiropas Savienība (ES) sniedz atbalstu svaigiem un jauniem projektiem,” uzsver Ministru prezidents.

Atbalsts šim projektam ir arī visu triju Baltijas valstu premjerministru un satiksmes ministru darba rezultāts – valdību vadītāji Viļņas sanāksmes laikā parakstījuši vēstuli, kurā atbalsta šīs maģistrāles ierīkošanu, savukārt Eiropas satiksmes un transporta ministru sanāksmē panākta šī projekta iekļaušana ES transporta infrastruktūras prioritāro projektu sarakstā.

Iekļaušana EK prioritāro projektu sarakstā nozīmē, ka ES ir gatava projektu līdzfinansēt. Tā īstenošanai varētu piesaistīt ES fonda “TEN-T” līdzekļus.

Projekts “Rail Baltica” paredzētu Eiropas standartiem atbilstošas ātrgaitas dzelzceļa maģistrāles izveidošanu maršrutā Tallina – Rīga – Kauņa – Varšava – Berlīne. Pašlaik šādu dzelzceļa maršrutu nav iespējams izveidot, jo Baltijas valstīs, tāpat kā citur pēcpadomju valstu teritorijās, sliežu ceļu platums ir citāds nekā pārējā Eiropā.

Kristīne Jučkoviča,  Ministru prezidenta palīdze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!