• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iesniegums Par likumprojektu "Grozījumi likumā "Par to bijušās PSRS pilsoņu statusu, kuriem nav Latvijas vai citas valsts pilsonības"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.10.2003., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80214

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Informācija
Par 2003. gada septembrī Saeimas Mandātu un iesniegumu komisijas Iesniegumu birojā saņemtajiem iesniegumiem

Vēl šajā numurā

23.10.2003., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iesniegums

Par likumprojektu “Grozījumi likumā “Par to bijušās PSRS pilsoņu statusu, kuriem nav Latvijas vai citas valsts pilsonības””

Valdības iesniegtā likumprojekta galvenais mērķis ir samazināt Latvijas nepilsoņu skaitu – nevis uzņemot viņus pilsonībā, bet ar administratīvām metodēm, atņemot nepilsoņu statusu (pasi) tām personām, kuras dažādu iemeslu dēļ izbraukušas uz ārvalstīm.

Nepilsonis, pēc likumprojekta autora ieceres, var dzīvot tikai Latvijā. Latvijas pilsonim šādas prasības izvirzītas netiek.

Protams, nepilsonim jādod iespēja atteikties no Latvijas nepilsoņa pases, ja viņš vēlas iegūt ceļošanas dokumentu citā valstī.

Taču šo pasi nepilsonim nedrīkst atņemt administratīvā kārtā sakarā ar uzturēšanos citā valstī. Izvēlētais ceļš Latvijai draud ar kārtējām nepatikšanām Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

Tautas saskaņas partijas frakcija uzskata šādus priekšlikumus par kārtējo mēģinājumu izvairīties no nepilsoņu problēmas risināšanas pēc būtības. Ņemot vērā to, kas nepilsoņa statuss sociālo un ekonomisko tiesību jomā ir pielīdzināts pilsonim, šāds risinājums ir uzskatāms par nepilsoņus diskriminējošu, nepieļaujamu un nepamatotu.

TSP frakcija uzskata kārtējo nepilsoņu tiesību ierobežošanu par destruktīvu un kaitējošu sabiedrības integrācijai.

Tautas saskaņas partijas

2003. gada 16. oktobrī frakcijas priekšsēdētājs J.Jurkāns

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!