• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tabakas izstrādājumu reklāmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.10.2003., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80247

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai vienādi spēles noteikumi visiem

Vēl šajā numurā

23.10.2003., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tabakas izstrādājumu reklāmu

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija vakar, 22.oktobrī, atbalstījusi priekšlikumus otrajam lasījumam grozījumiem likumā „Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu”.

Likuma grozījumi paredz samazināt maksimālo pieļaujamo darvas un nikotīna daudzumu cigaretēs (darvas saturu ierosināts samazināt līdz 10 miligramiem cigaretē pašreiz pieļaujamo 12 miligramu vietā, nikotīna daudzumu – no 1,2 miligramiem līdz 1 miligramam). Plānots palielināt tabakas izstrādājumu iepakojuma vienības laukumu, uz kura tiek izvietoti vispārīgie un speciālie brīdinājumi. Šiem brīdinājumiem, kuru teksts regulāri jāmaina (likums paredz 14 speciālo brīdinājumu veidus un divu veidu vispārīgos brīdinājumus), jāaizņem ne mazāk kā 70 procenti no tabakas izstrādājuma iepakojuma vienības ārējās virsmas. Vispārīgajam brīdinājumam jāaizpilda vismaz 30 procenti no virsmas laukuma, speciālajam – vismaz 40 procenti. Pavisam radikāla ir priekšlikumos iekļautā norma, kas prasa aizliegt tabakas izstrādājumu reklāmu no 2005.gada 1.augusta.

Grozījumus likumā “Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu” otrdienas, 21.oktobra, sēdē atbalstījusi arī valdība. Šie likuma grozījumi, par kuriem vēl būs jālemj Saeimai, paredz aizliegt tabakas izstrādājumu realizāciju tirgos. Aizliegumu paredzēts ieviest pakāpeniski — tās juridiskās personas, kuras līdz šā gada 31.decembrim ir saņēmušas licenci komercdarbībai ar tabakas izstrādājumiem teritorijās, kam ir noteikts tirgus statuss, varēs turpināt tabakas izstrādājumu realizāciju tirgos līdz licences termiņa beigām. No 2004.gada 1.janvāra jaunas licences šim komercdarbības veidam plānots neizsniegt un nepārreģistrēt.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!