• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par medicīnisko palīdzību Rīgas rajonā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.10.2003., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80252

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar Slovākiju aizsardzībā

Vēl šajā numurā

23.10.2003., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par medicīnisko palīdzību Rīgas rajonā

Vakar, 22. oktobrī, veselības ministre Ingrīda Circene, Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras direktore Ināra Bluķe, Rīgas rajona padomes priekšsēdētājs Tālis Puķītis un Rīgas domes Labklājības departamenta direktors Valdis Nagobads parakstīja Nodomu protokolu par Rīgas rajona iedzīvotāju veselības aprūpes nodrošināšanu ar neatliekamo medicīnisko palīdzību.

Nodomu protokols paredz izveidot vienotu dispečerdienestu neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanai Rīgā un Rīgas rajonā atbilstoši ambulatorās un stacionārās veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju struktūras plāna ieviešanai.

Parakstot Nodomu protokolu, iesaistītās institūcijas vienojās apvienot Rīgas pilsētas un Rīgas rajona neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestus uz Rīgas Ātrās medicīniskās palīdzības stacijas bāzes. Rīgas Ātrās medicīniskās palīdzības stacija (RĀMPS) neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanu pakāpeniski sāks no 2004.gada 1.janvāra.

Nodomu protokolā noteikta arī neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu reorganizācijas kārtība, tas nozīmē, ka RĀMPS pakāpeniski sāks pārņemt Rīgas rajona neatliekamās medicīniskās palīdzības funkcijas, kā arī saistības ar darbiniekiem. Reorganizācijas kārtība arī nosaka, ka RĀMPS iekļaus atsevišķas Rīgas rajona teritorijas vienotā neatliekamās medicīniskās palīdzības dispečerdienestā posmu veidā atbilstoši materiāltehniskajam nodrošinājumam un kadru resursiem. Reorganizāciju paredzēts sākt no nākamā gada 1.janvāra.

Parakstot Nodomu protokolu, puses apņemas gan kopīgi, gan atsevišķi atbilstoši savai kompetencei informēt iedzīvotājus par neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta reorganizāciju, kā arī veicināt veiksmīgu sadarbību.

Nodomu protokols stājas spēkā tā parakstīšanas brīdī.

Veselības ministre Ingrīda Circene uzskata, ka parakstītais Nodomu protokols ir liels solis uz priekšu, lai iedzīvotāji saņemtu kvalitatīvu neatliekamo medicīnisko palīdzību, kuru sniegs augsti kvalificēti speciālisti. “Tas ir solis tuvāk pasaulei, kur ātrā medicīniskā palīdzība tiek sniegta vienota dienesta ietvaros, tajā darbojas sava aroda profesionāļi, un iedzīvotājiem tas ir pieejams,” atzina I.Circene.

Veselības ministrijas Komunikāciju nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!