• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: Starptautiskās vēsturnieku komisijas sēdes dalībniekiem Rīgas pilī 23.oktobrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.10.2003., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80293

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vēlēšanu organizatoru konferenci

Vēl šajā numurā

24.10.2003., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

Starptautiskās vēsturnieku komisijas sēdes dalībniekiem Rīgas pilī 23.oktobrī:

Augsti godātais komisijas priekšsēdētāja kungs! Godātie komisijas locekļi! Man prieks jūs sveikt atkal kārtējo reizi šeit, Rīgas pilī, tikšanās reizē, par kuru es esmu pārliecināta, ka tā būs tikpat auglīga kā visas iepriekšējās.

Šajā laikā, kopš prezidenta institūcijas paspārnē pastāv Vēsturnieku komisija, ir paveikts neatsverams darbs Latvijas vēstures izpētīšanā, it īpaši tās vēstures izpētīšanā, kas attiecas uz okupācijas perioda smagākajiem posmiem un tiem, kurus agrāk nebija iespējams pētīt.

Sirsnīgs paldies visiem par jūsu ieguldījumu šajā neatsverami nozīmīgajā darbā. Tauta bez vēstures ir tauta bez atmiņas, un izdzēst atmiņu ir lielākais ļaunums, ko var izdarīt kādai tautai. Mums ir jāpanāk pašiem savas atmiņas atgūšana, mums ir arī jāpieliek liels darbs, lai citur pasaulē izdzēstu šos baltos laukumus, kas par mūsu tautas likteņiem bija palikuši un vēl šodien eksistē Rietumu, arī pasaules skolās un skolas grāmatās. Paldies jums visiem, jūsu darbs ir vajadzīgs un ļoti svētīgs.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!