• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par labāku sadarbību ar privātajiem apdrošinātājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.10.2003., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80299

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par topošajiem valsts dokumentiem

Vēl šajā numurā

24.10.2003., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par labāku sadarbību ar privātajiem apdrošinātājiem

Šonedēļ Veselības ministrijas un Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras (VOAVA) pārstāvji tikās ar pārstāvjiem no privātajām apdrošināšanas sabiedrībām, lai runātu par turpmākās sadarbības iespējām, kā arī par mehānismiem šīs sadarbības uzlabošanai.

Viena no nozīmīgākajām pārrunātajām problēmām bija jautājums par sadarbības uzlabošanu un datu apmaiņu starp privātajiem apdrošinātājiem un Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūru. Datu apmaiņas un labākas sadarbības nodrošināšana ir nozīmīga ikvienam pacientam, jo tā nodrošina kvalitatīvāku un precīzāku veselības pakalpojumu saņemšanu. Sakārtota datu apmaiņas sistēma atvieglo darbu privātajiem apdrošinātājiem un VOAVA.

Privātie apdrošinātāji pauda neapmierinātību ar iepriekšējā veselības ministra Āra Audera izdoto Veselības ministrijas 2003.gada 30.janvāra rīkojumu Nr. 5 “Par veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras publiskajiem pakalpojumiem”. Minētais rīkojums paredz, ka par informācijas apstrādi apdrošināšanas sabiedrībām VOAVA saņem piecus procentus no naudas summas, kas apdrošināšanas sabiedrībai atbilstoši apdrošināšanas līgumam jāmaksā veselības aprūpes pakalpojumu sniedzējiem par veselības aprūpes pakalpojumu. Tas nozīmē, ka VOAVA saņemtu piecus procentus no naudas summas, ko privātie apdrošinātāji maksā veselības aprūpes iestādēm par izdarīto darbu.

Šāda kārtība vēl nav stājusies spēkā, jo nav sākusi strādāt Vadības informācijas sistēma. Tādēļ Veselības ministrija ir apņēmusies pārskatīt šādu rīkojumu un novērtēt, cik reāli izmaksātu šāda datu apstrāde.

Ministrija arī uzskata, ka ir jāizveido standarta līgums, kas tiktu slēgts starp VOAVA un privātajiem apdrošinātājiem. Šādam līgumam būtu jāatbilst likumdošanai, kas atļauj šādu datu apstrādi tā, lai nebūtu iespējas likuma interpretācijai.

Veselības ministrijas Komunikāciju nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!