• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Sudānas Episkopālās baznīcas arhibīskapa vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2003., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80353

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Gatavojoties kopīgai sadarbībai Eiropā

Vēl šajā numurā

28.10.2003., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Sudānas Episkopālās baznīcas arhibīskapa vizīti Latvijā

LUTERANI.JPG (20918 bytes)
Vakar, 27.oktobrī, Solsberijas diecēzes bīskaps Deivids Stenklifs, Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags un Sudānas Episkopālās baznīcas arhibīskaps Jozefs Marons
Foto: A.F.I.

Vakar, 27.oktobrī, Sudānas Episkopālās baznīcas arhibīskaps Jozefs Marons tikās ar Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskapu Jāni Vanagu.

Tas, ka Marons — cilvēks, kurš cietis savas ticības dēļ —, viesojas Latvijā, pēc J.Vanaga vārdiem, ir liels gods mūsu valsts kristīgajai baznīcai. Sudāna ir viena no zemēm, kur joprojām notiek kristiešu vajāšanas. “Kristieši Sudānā ir pakļauti tādām pašām vajāšanām kā senās Romas laikā — cilvēkiem tiek nocirstas rokas un kājas, sievietēm tiek amputētas krūtis, lai nevarētu zīdīt bērnus, cilvēku var piesist krustā,” sacīja J.Vanags. J.Vanags uzsvēra, ka vēlas panākt, lai Latvijas politiķi uzzinātu par to, kas notiek Sudānā.

Sudānā ir aptuveni pieci miljoni kristiešu, no kuriem daļa pieder pie anglikāņu baznīcas, daļa — pie Romas katoļu baznīcas. Tomēr šis skaitlis ir ļoti aptuvens, jo Sudānā daudzus gadus norisinās pilsoņu karš, cilvēki tiek vajāti un nogalināti, stāstīja J.Marons. “Arī pats esmu bijis apcietināts,” sacīja J.Marons. “Valdība seko līdzi manam darbam un vērtē, vai tas saistīts ar politisku darbību, bet mans mērķis ir sludināt tikai un vienīgi Kristu.”

J.Vanags uzsvēra, ka Marona un Solsberijas diecēzes bīskapa Deivida Stenklifa vizīte ir lielākais šā gada notikums Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas dzīvē. D.Stenklifs ieradies vizītē Latvijā vienlaikus ar J.Maronu.

Sudānas Episkopālās baznīcas arhibīskaps Jozefs Marons tikās arī ar Latvijas Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu.

Pēc “Letas” informācijas

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!