• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: Tiekoties ar Baltijas un Ziemeļvalstu premjerministriem Oslo. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2003., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80361

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas jūras valstu muitu administrāciju sadarbību

Vēl šajā numurā

28.10.2003., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

Tiekoties ar Baltijas un Ziemeļvalstu premjerministriem Oslo

Svētdien, 26.oktobrī, Ministru prezidents Einars Repše Oslo tikās ar Baltijas un Ziemeļvalstu premjerministriem.

Premjerministri pārrunāja Ziemeļu un Baltijas valstu sadarbību. Ziemeļvalstis aicināja Baltijas valstis pievienoties Ziemeļu Investīciju bankai uz vienlīdzīgiem noteikumiem, par konkrētiem pievienošanās nosacījumiem vienosies finanšu un ekonomikas ministri. Valdību vadītāji tikšanās laikā pārrunāja Ziemeļu dimensijas jautājumu, jauno partnerību veselības un sociālās labklājības jomā, Eiropas transporta un enerģijas tīkla attīstību, naftas pārvadāšanas drošību Baltijas jūrā, kā arī Baltijas padomes aktuālos jautājumus.

Uzmanība tika veltīta tādiem Eiropas Savienības (ES) jautājumiem kā Starpvaldību konference un turpmākā sadarbība Eiropas ekonomiskās telpas ietvaros.

Apspriežot ES un Krievijas attiecības, Ministru prezidents Einars Repše uzsvēra Latvijas vēlmi sekmēt sadarbību starp ES, NATO un Krieviju. E.Repše atzīmēja, ka ir jāsakārto jautājums par robežas apsardzību, lai sadarbība starp Krieviju un ES iekšlietu un tieslietu jomā būtu ieguvums visam reģionam. Latvija ir ieinteresēta attīstīt dialogu enerģijas jautājumos starp ES un Krieviju. Ministru prezidents pauda pārliecību, ka attiecībām starp ES un Krieviju jābalstās uz dialogu un konstruktīvu kopīgo prioritāšu īstenošanu.

Tikšanās laikā pārrunātas NATO un transatlantiskās attiecības, kā arī starptautiskie jautājumi.

Vakar, 27.oktobrī, Einars Repše piedalījās Ziemeļu padomes 55. sesijas atklāšanā un Norvēģijas karaļa Haralda V sniegtajās pusdienās Baltijas un Ziemeļvalstu premjerministriem.

Ministru prezidents atgriezās Latvijā 27.oktobra vakarā.

Valsts kancelejas  Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!