• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par zaudējumu piedzīšanu no "Dinaz nafta". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2003., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80366

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iekšlietu ministrs:
Atrodoties pieredzes apmaiņā Igaunijā par Valsts policijas reformu

Vēl šajā numurā

28.10.2003., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par zaudējumu piedzīšanu no “Dinaz nafta”

Šā gada augustā tiesa ir pabeigusi SIA “Agalas” bankrota procedūru, un šis uzņēmums 2003.gada 12.augustā ir izslēgts no Uzņēmumu reģistra. Līdz ar to parāds bija pret neesošu juridisko personu. VID nenorakstot šo parādu, tas uzrādītos kā reāli nepastāvoša uzņēmuma parāds, kas tikai radītu maldīgu priekšstatu par situāciju, un saskaņā ar likuma par nodokļiem un nodevām 25.pantu VID ir dzēsis SIA “Agalas” (bijušā “Dinaz nafta”) parādu 20 miljonu latu apmērā.

Atbildot uz Ministru prezidenta rezolūciju Finanšu ministrijai sniegt informāciju par SIA “Dinaz nafta” parādu dzēšanu, Finanšu ministrija jau piektdien, 24.oktobrī, nekavējoties nosūtījusi premjeram detalizētu informāciju par šo situāciju.

Turklāt valsts nekādā ziņā nav atteikusies no iespējām piedzīt valstij nodarītos zaudējumus. Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajā prokuratūrā tiek izmeklēta krimināllieta, kas ierosināta pēc Krimināllikuma 177.panta 3.daļas par SIA “Dinaz nafta” iespējamo krāpšanu, veicot eksporta operācijas un pieprasot no valsts budžeta atmaksāt pievienotās vērtības nodokļa pārmaksu. Tādējādi Valsts ieņēmumu dienests izmantos savas tiesības līdz tiesas izmeklēšanas sākumam pieteikt civilprasību šajā krimināllietā par valsts budžetam nodarīto zaudējumu piedziņu no apsūdzētajām personām.

Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētā prokuratūra VID ir apliecinājusi, ka nodokļu parādu dzēšana bankrotējušam uzņēmumam neietekmē krimināllietas izmeklēšanas gaitu.

Finanšu ministrs Valdis Dombrovskis uzsver, ka Tautas partijai nevajadzētu būt tam politiskajam spēkam, kas izsaka pārmetumus par naftas akcīzes iekasēšanu un VID darbu šajā jomā:

“Iepriekšējā finanšu ministra Gundara Bērziņa darbības laikā degvielas kontrabanda bija īpaši smags jautājums, tirgū bija liels nezināmas izcelsmes degvielas īpatsvars, kas atspoguļojās zemos degvielas akcīzes ieņēmumos. Gada laikā jaunajai valdībai ir izdevies situāciju ievērojami uzlabot, ko apliecina pašreizējie VID rādītāji par degvielas akcīzes ieņēmumiem 2003.gadā - deviņos mēnešos degvielas akcīzes ieņēmumi par 24% pārsniedz pērnā gada rādītājus. Savukārt septembrī naftas produktu akcīze iekasēta 12,6 miljonu latu apmērā, kas ir absolūti lielākais viena mēneša ieņēmumu apjoms no naftas produktu akcīzes un par 34% pārsniedz 2002. gada septembra rezultātus. Pozitīvas atsauksmes par naftas produktu tirgus sakārtošanu un kontrabandas samazināšanu esam saņēmuši arī no šajā biznesā iesaistītajiem uzņēmējiem un no Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas.”

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!