• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas jūras valstu nodokļu administrāciju sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2003., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80367

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jauno Kanādas militāro atašeju

Vēl šajā numurā

28.10.2003., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas jūras valstu nodokļu administrāciju sadarbību

7.Baltijas jūras reģiona valstu nodokļu administrāciju vadītāju tikšanās laikā Helsinkos nodokļu administrāciju vadītāji izvērtēja darba grupu paveikto un pārrunāja turpmāko sadarbību starp Baltijas jūras valstu nodokļu administrācijām.

Baltijas jūras reģiona valstu nodokļu administrāciju vadītāji sanāksmes ietvaros uzsvēra nepieciešamību izmantot informācijas tehnoloģijas nodokļu administrācijas darbības optimizēšanai, kā arī nepieciešamību izmantot elektroniskos saziņas līdzekļus, lai pēc iespējas operatīvāk saņemtu informāciju no nodokļu maksātājiem. Sanāksmē tika aplūkoti arī jautājumi nodokļu kontroles jomā, kas varētu kļūt aktuāli līdz ar iestāšanos Eiropas Savienībā, kā arī aplūkots jautājums par akciju un dividenžu aplikšanu ar nodokļiem.

Tikšanās laikā uzklausīti Baltijas jūras reģiona valstu nodokļu administrāciju vadītāju izveidoto darba grupu ziņojumi par paveikto mežniecībā, zvejniecībā un vērtspapīru tirdzniecībā. Lai sīkāk izpētītu un risinātu jautājumus būvniecības un celtniecības jomā, riska analīzes jautājumus Baltijas jūras reģionā un jautājumus par PVN izkrāpšanu, izveidotas trīs jaunas darba grupas. Darba grupu būvniecības un celtniecības jomā vadīs Norvēģijas speciālisti, darba grupu par riska analīzi Baltijas jūras reģionā — Dānijas speciālisti, bet darba grupu par PVN izkrāpšanu vadīs Krievijas speciālisti.

Baltijas jūras reģiona valstu nodokļu administrāciju vadītāju tikšanās laikā nodokļu administrāciju vadītāji vienojās par turpmākajiem sadarbības principiem, uzsverot nepieciešamību izveidot kontaktpersonu loku, kas uzņemtos koordinējošo un organizējošo lomu, lai nodrošinātu operatīvu informācijas apmaiņu.

VID ģenerāldirektors Kārlis Ketners norāda, ka “ļoti svarīga ir sadarbība un tiešs kontakts starp nodokļu administrācijām, it sevišķi šobrīd, kad visās Baltijas jūras valstīs ir aktualizējušās nodokļu krāpšanas problēmas, turklāt vērojama nodokļu nemaksātāju un krāpnieku globalizācija. Lai sekmīgi cīnītos ar nodokļu nemaksāšanu, liela loma ir veiksmīgai un efektīvai sadarbībai starp nodokļu administrācijām”.

7. Baltijas jūras reģiona valstu nodokļu administrāciju vadītāju tikšanās laikā Latviju pārstāvēja VID ģenerāldirektors Kārlis Ketners, ģenerāldirektora pirmā vietniece, Galvenās nodokļu pārvaldes direktore Nelija Jezdakova un starptautisko attiecību daļas priekšnieka vietnieks Raimonds Markevičs.

Dita Kļaviņa–Lauberte, VID  Komunikācijas nodaļas vadītāja

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!