• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pašvaldību iespējām piesaistīt ES fondu līdzekļus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2003., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80371

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par uzņēmējdarbības atbalsta programmām

Vēl šajā numurā

28.10.2003., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pašvaldību iespējām piesaistīt ES fondu līdzekļus

Turpinot dialogu ar pašvaldībām par tām svarīgiem jautājumiem, finanšu ministrs Valdis Dombrovskis piektdien, 24. oktobrī, tikās ar Latvijas Lielo pilsētu asociāciju, lai izskaidrotu pašvaldību iespējas piesaistīt Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļus.

Tikšanās gaitā diskutēts par Attīstības plāna izstrādes gaitu un pašvaldību iesaisti šajā procesā, pašvaldību, nozaru ministriju un starpniekinstitūciju lomu ES līdzekļu apgūšanā.

Vislielāko interesi un aktīvāko diskusiju izraisīja jautājums par līdzfinansējuma nodrošinājumu pašvaldību projektiem. Finanšu ministrs uzsvēra, ka līdzfinansējums paredzēts gan valsts, gan pašvaldību projektiem. Ministrs norādīja, ka 2004. gada budžetā paredzētie līdzekļi ES fondu līdzfinansējuma nodrošināšanai ir pietiekami un pilnībā atbilstoši nākamā gada ES līdzekļu piešķīruma saņemšanai.

Nākamā gada budžetā paredzētais 31 miljons latu tiks novirzīts tieši projektu līdzfinansējuma nodrošināšanai. Papildus tam līdzekļi ir rezervēti dažādu nozaru ministriju budžetos un vairākas pašvaldības pašas ir gatavas piedalīties ar savu finansējumu. Ministrs atgādināja, ka šajā summā netiek ieskaitīti tieši maksājumi zemniekiem, līdzfinansējums ISPA, PHARE, kā arī Kohēzijas fonda projektiem. Tāpēc nav nekāda pamata bažām, ka, piemēram, Rīgas pašvaldība, iesniedzot Daugavas šķērsojuma projektu, viena pati iztērēs lielu daļu no kopējās līdzfinansējumam atvēlētās summas, jo šāds projekts tiek finansēts no Kohēzijas fonda līdzekļiem. Ministrs arī apliecināja, ka netiks pieļauta situācija, kad pāris lielās pašvaldības tikai tādēļ, ka tās spējīgas pašas nodrošināt līdzfinansējumu, iztērētu visus kāda pieejamā fonda līdzekļus.

Vēl ir pāragri spriest par konkrētiem projektu izstrādes kritērijiem, kas arī interesēja pašvaldības, jo tikai 30. oktobrī noslēgsies Latvijas un Eiropas Komisijas sarunas par Attīstības plāna galīgo versiju. Finanšu ministrs apliecināja, ka pašvaldības, tāpat kā līdz šim, kā ļoti svarīgi partneri tiks iesaistītas turpmākajā ar Attīstības plāna ieviešanu saistītajā procesā.

Finanšu ministrijas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!