• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas novērtējumu NATO Vecāko amatpersonu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.10.2003., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80437

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ziņojuma izskatīšanu ANO Cilvēktiesību komitejā

Vēl šajā numurā

29.10.2003., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas novērtējumu NATO Vecāko amatpersonu komitejā

Vakar, 28. oktobrī, NATO galvenajā mītnē notika ikgadējā NATO Vecāko amatpersonu komitejas sēde ar Latvijas piedalīšano,s kurā apspriests Latvijas paveiktais, iekļaujoties NATO aliansē, un reformu ieviešanas plāna izpilde. Latvijas delegāciju vadīja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš un Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Jānis Karlsbergs.

NATO valstis apsveica Latviju kā de facto dalībvalsti un izteica pārliecību par to, ka nākamā gada pavasarī Latvija arī formāli kļūs par pilntiesīgu sabiedroto. Latvijas līdzšinējais veikums un plāni kopumā tika pozitīvi novērtēti.

NATO valstis vēlējās uzklausīt Latvijas vērtējumu par procesiem kaimiņvalstīs un attiecībām ar tām. Dalībvalstis atbalstīja Latvijas valdības politiku sabiedrības integrācijas jomā. NATO valstis izteica atbalstu valdības konceptuālajam lēmumam par bruņoto spēku profesionalizāciju. Atzinīgi tika atzīmēts Latvijas ieguldījums NATO un tās dalībvalstu militārajās operācijās. NATO valstis aicināja arī turpmāk pievērst īpašu uzmanību NATO operācijās izmantojamo spēku attīstībai. Vienlaikus dalībvalstu pārstāvji aicināja aizsardzības izdevumos atbrīvoties no finansējuma nemilitārām vajadzībām. Latvijai ieteikts līdz gada beigām pabeigt bruņoto spēku struktūras pārskatīšanas procesu.

Šī bija pēdējā 19+1 sanāksme Vecāko amatpersonu komitejas līmenī pirms Latvijas pilntiesīgas iekļaušanās NATO aliansē nākamā gada pavasarī.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!