• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atbalstu Krāslavas policijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.10.2003., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80448

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iekšlietu ministra vizīti Igaunijā

Vēl šajā numurā

29.10.2003., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atbalstu Krāslavas policijai

Iekšlietu ministrs Māris Gulbis un Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Arnolds Laksa pēc vizītes Krāslavā nolēmuši aktualizēt jaunas policijas ēkas būvniecību Krāslavas policijas pārvaldes vajadzībām.

A. Laksa apsolīja Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas atbalstu šim mērķim. Amatpersonas norādīja, ka Krāslavas rajons ietilpst joslā, kas pēc Latvijas pievienošanās Eiropas Savienībai (ES) kļūs par ES ārējās robežas pierobežu, tāpēc ir svarīgi nodrošināt labus darba apstākļus un materiāltehnisko bāzi ne vien Valsts robežsardzei, bet arī Valsts policijai, kas rūpējas par iekšējo drošību šajā reģionā.

Krāslavas policijas darbu apgrūtina vairākas problēmas, piemēram, Krāslavas policijas pārvaldes īslaicīgās aizturēšanas izolatora telpas faktiski ir avārijas stāvoklī, pārvaldes autotransports ir novecojis. Pārvaldei trūkst arī datoru, un tā strādā nepiemērotās telpās, ko īrē no Krāslavas novada domes. Valsts policija izstrādājusi projektu IA 26 Krāslavas rajona policijas pārvaldes administratīvās ēkas būvniecībai laikā no 2004. līdz 2006. gadam, kas izmaksās 450 tūkstošus latu.

Ministrs M. Gulbis uzslavēja Krāslavas policiju par darba rezultātiem, kas, neraugoties uz sliktajiem darba apstākļiem, ir vieni no labākajiem valstī. Krāslavas rajonā ir viens no zemākajiem noziedzības rādītājiem valstī — šogad deviņos mēnešos fiksēti 119,6 noziedzīgi nodarījumi uz 10 000 iedzīvotājiem (vidējais Latvijas rādītājs — 161,2 noziegumi uz 10 000 iedzīvotājiem, visaugstākais — Ventspils rajonā — 241 noziegums uz 10 000 iedzīvotājiem). Krāslavas policija šogad veiksmīgi strādājusi noziedzīgu nodarījumu atklāšanā, sasniedzot otro labāko rādītāju valstī — deviņos mēnešos atklāti 73,8 % reģistrēto noziegumu (vidēji Latvijā 41,3 %).

Krāslavas policijas pārstāvji informēja ministru par situāciju nelikumīgas mežu izciršanas apkarošanā, norādot, ka to varētu uzlabot, organizējot labāku sadarbību ar mežsargiem. M. Gulbis apsolīja risināt šo jautājumu sarunās ar zemkopības ministru Mārtiņu Rozi. Policisti un A. Laksa apsprieda iespējas pilnveidot normatīvos aktus, lai varētu veiksmīgāk vērsties pret nelegālā alkohola izplatību, piemēram, biežāk piemērojot mantas konfiskāciju.

Ministrs un Saeimas deputāts iepazinās arī ar Valsts robežsardzes un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbu Krāslavas rajonā. Ministrs uzskata, ka Valsts robežsardzei būtu jāpilnveido iedzīvotāju informēšanas sistēma par uzturēšanās nosacījumiem pierobežas joslā un caurlaižu režīmu, kā arī robežšķērsošanu. Savukārt VUGD viņš lūdza pilnveidot profilakses darbu, izglītojot iedzīvotājus ugunsdrošības jautājumos.

Iekšlietu ministrijas Preses un  sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!