• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iekšlietu ministra vizīti Igaunijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.10.2003., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80449

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Otavas konvenciju un kājnieku mīnām

Vēl šajā numurā

29.10.2003., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iekšlietu ministra vizīti Igaunijā

Iekšlietu ministrs Māris Gulbis vakar, 28. oktobrī, tikās ar Igaunijas iekšlietu sistēmas vadību, apmainoties ar pieredzi iekšlietu struktūru pārkārtošanā, lai ekonomētu līdzekļus un optimizētu sistēmas darbību.

Igaunijas Iekšlietu ministrijas (IeM) un policijas vadības pārstāvji M. Gulbi informējuši, ka reformu Igaunijas policijā plānots pabeigt līdz gada beigām, pašreizējo 17 policijas pārvalžu vietā izveidojot četras. Pašreizējo 300 pārvalžu priekšnieku vietā strādās tikai 30, bet pārējie 270 kļūs par operatīvajiem darbiniekiem, kas strādās līdzīgi kā šerifi Amerikas Savienotajās Valstīs. Šādā veidā iecerēts samazināt administratīvos izdevumus, bet ietaupītos līdzekļus izmantot, lai palielinātu to policistu skaitu, kas tieši nodrošina iekšējo drošību un strādā ar iedzīvotājiem, piemēram, patruļdienestā u. tml. Plānots arī vienkāršot administratīvās pārvaldes shēmu, šo mehānismu daļēji apvienojot ar IeM, piemēram, īpašumu apsaimniekošanā, kā arī panākt vienotu un taisnīgu policijas darbinieku atalgojuma sistēmu, kas pašlaik dažādos Igaunijas reģionos esot atšķirīga.

Igaunijas iekšlietu amatpersonas uzskata, ka plānotie pārkārtojumi palīdzēs elastīgāk izmantot materiāltehniskos un cilvēkresursus, tuvinot policiju sabiedrībai. Igaunijas iekšlietu ministrs Marguss Leivo norādījis, ka Igaunijas policijā notikušas jau vairākas reformas, taču parasti tās novedušas tikai pie birokrātiskā aparāta palielināšanas. Viņš uzsvēris, ka jau vasarā sākta sabiedrības informēšana un pašlaik sabiedriskās domas aptaujas liecinot, ka iedzīvotāji reformu uztver ar izpratni. Igaunijas policija pašlaik sabiedrības vērtējumā ierindojusies ceturtajā līdz piektajā vietā tūlīt aiz valsts prezidenta, robežsardzes un glābšanas dienestiem, kas ir augstākais rādītājs pēdējo gadu laikā. M. Leivo uzskata, ka sabiedrības pozitīvais vērtējums policijai sniegts avansā.

Iekšlietu ministrs M.Gulbis pēc iepazīšanās ar Igaunijas policijā plānoto reformu uzskata par iespējamu ņemt vērā kaimiņvalsts pieredzi, turpinot pārkārtojumus Latvijas policijā.

M. Gulbis tikās arī ar Tartu mēru Andrusu Ansipu un apmeklēja Tartu īslaicīgās aizturēšanas izolatoru. Pēc tam ministrs tikās ar Tartu policijas vadību, bet šodien, 29. oktobrī, apmeklēs Dienvidigaunijas Glābšanas centru.

M. Gulbis un vairākas IeM amatpersonas devās divu dienu vizītē uz Igauniju, lai ar kaimiņvalsts iekšlietu sistēmas amatpersonām dalītos pieredzē par policijas reformu. Latvijā Valsts policijas reformu uzsāka šā gada maijā ar mērķi paaugstināt policijas darba efektivitāti, optimizējot materiāltehnisko un cilvēkresursu izmantošanu. Reformu veica mēneša laikā, novēršot Valsts policijas struktūrvienību funkciju dublēšanos, sadalot atbildību, samazinot birokrātisko aparātu, vienkāršojot pakļautības shēmu, optimizējot struktūru un palielinot analītisko dienestu kapacitāti. Kā norāda Valsts policijas vadība, pašlaik var secināt, ka reforma bijusi veiksmīga un devusi cerēto rezultātu.

Iekšlietu ministrijas Preses un  sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!