• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ziņu aiz ziņas, par domu aiz domas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.10.2003., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80470

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

30.10.2003., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ziņu aiz ziņas, par domu aiz domas

Kādreizējais LPSR kultūras ministrs Vladimirs Kaupužs: “Kultūras ministrijā dzīvoju kā uz mīnu lauka un sevišķi tā jutos tad, kad par partijas CK pirmo sekretāru kļuva Pugo. Tajā amatā viņš bija nulle, drīzāk divas nulles, viņš vispār nekā nevarēja. Esmu strādājis par ministru laikā, kad pirmie sekretāri bija Pelše, tad Voss un visbeidzot Pugo. Pelše bija jezuīts, Voss bija lēmējs, bet ar šauru redzesloku. Latvijas vislielākā nelaime bija tad, ja par otro sekretāru ielika kādu nevis no Maskavas un Ļeņingradas, bet gan no citurienes. No Maskavas un Ļeņingradas vienmēr nāca cilvēks ar kaut kādu intelekta līmeni un kaut ko tur sajēdza. Bet, ja atbrauca no Čeļabinskas kā Dmitrijevs, viņam noteikti vajadzēja, lai būtu tā kā Čeļabinskā, nu, Dziesmu svētkos — ar lielo balalaiku.”

Pēc “LAUKU AVĪZES”

 

Ernests Brastiņš 1940. gadā: “Gribas ticēt, ka latviešu zemnieka konservatīvajā gausībā, kas saglabājusi mums latviskas kultūras mugurkaulu cauri gadsimtiem, būs vēl saglabājies tik daudz patstāvības un drosmes, kas nemeklēs balstīties ne uz svešiem elkoņiem, nedz kruķiem, kaut arī tie piederētu Eiropai. Eiropa mūs turēs par savējo un apbrīnos nevis tad, kad to kopēsim, bet gan tad, kad savdabīgi un radoši piedalīsimies ar saviem nacionāliem spēkiem tās dzīvē.” Viedi vārdi. Un šodien jo sevišķi noderīgi.

Pēc “LAIKA”

 

Aktiera Jāņa Skaņa dēli Ģirts un Andris ir pirmie dvīņubrāļi, kas kopš neatkarības atjaunošanas stāv goda sardzē pie Brīvības pieminekļa. Pēc dienesta abi cer uzsākt militāro karjeru un sekot vecākā brāļa Elmāra pēdās, kurš dien Valsts prezidentes un Saeimas drošības dienestā.

Pēc “LAUKU AVĪZES”

 

Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Juris Rekšņa: “Lietuviešu organizētās noziedzības grupas ir praktiski visā pasaulē. Ja mēs runājam par mafijām, krievu, itāliešu utt., jāteic, ka viena no spēcīgākajām šobrīd ir lietuviešu mafija.”

Pēc “NEATKARĪGĀS RĪTA AVĪZES”

 

Trīs gadu laikā būvuzņēmums “Re&Re” piedalījies trīs konkursos uz ASV valdības pasūtījumiem un visos uzvarējis. ASV vēstniecību rekonstrukcija Tallinā, Viļņā un Parīzē — tas ir mūsu sparīgo celtnieku veikums

Pēc “DIENAS BIZNESA”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!