• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Domās, apņēmībā un darbos par Latvijas, Eiropas un visas pasaules kopīgo drošību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.2003., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80658

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas un visas pasaules kopīgo drošību

Vēl šajā numurā

04.11.2003., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Domās, apņēmībā un darbos par Latvijas, Eiropas un visas pasaules kopīgo drošību

VIKE4.JPG (28945 bytes)
Foto: Juris Krūmiņš

Piektdien, 31.oktobrī, Rēzeknes rajona Audriņu pagastā tika atklāts tālas darbības trīsdimensiju radars TPS–117

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga piektdien, 31. oktobrī, Rēzeknes rajona Audriņos, atklājot trīsdimensiju radaru, sacīja, ka tiek atklāts objekts, kam ir nozīmīga vieta Latvijas drošības garantēšanā. Viņa atzīmēja, ka tas ir ne tikai militārs objekts gaisa telpas drošībai, bet arī kalpo civiliem mērķiem.

“Kopš neatkarības atgūšanas Latvijai ir pienākums rūpēties par savu teritoriālo integritāti un suverenitātes saglabāšanu. Mēs ar saviem aizsardzības plāniem iekļaujamies NATO kopējās drošības sistēmās un alianses ietvaros esam gatavi dot savu ieguldījumu — kā šajā gadījumā ar objektu, kas domāts gaisa telpas kontrolei,” sacīja prezidente. V.Vīķe–Freiberga atzīmēja, ka šajā jautājumā Latvijai ir bijusi cieša sadarbība ar saviem Baltijas kaimiņiem — Lietuvu un Igauniju, darbojoties kopējā “Baltnet” tīklā.

V.Vīķe–Freiberga minēja, ka Latvija ir gatava ieguldīt aizsardzības vajadzībām nepieciešamos līdzekļus, taču proporcionāli valsts lielumam un iespējām. Viņa sacīja, ka objekta atklāšana Audriņos ir liels ieguldījums, taču pretī tiek saņemts arī liels ieguvums, jo šis objekts kalpo Latvijas un visa reģiona drošībai. “Ja droša būs Latvija, droši būs Audriņu iedzīvotāji un ikviens Latvijā,” sacīja prezidente.

Valsts prezidente atgādināja, ka Audriņu ciema vārds ir ierakstīts vēsturē ar traģiskajiem Otrā pasaules kara notikumiem. “Tagad mēs vēlamies gādāt par tādu pasauli, kurā šādiem notikumiem nebūs iespējams atkārtoties. Mūsu mērķis ir, lai Latvijā un visā reģionā, kā arī Eiropas kontinentā kopumā valdītu miers un stabilitāte. Un tikai tad mēs varēsim uz šiem pamatiem gādāt par labklājīgu nākotni. Mums vēl ir daudz darāmā, bet esmu pārliecināta, ka Latvija un latvieši varēs to panākt,” sacīja Valsts prezidente.

AUDRINI.JPG (12590 bytes)
Foto: A.F.I.
Aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis un Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga atklāj Audriņu trīsdimensiju radaru
(apakšējā attēlā); Valsts prezidentes adjutants Intars Jundze, Nacionālo bruņoto spēku komandieris Andrejs Gaidis Zeibots, Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un ASV vēstnieks Latvijā Braiens Karlsons

Audriņu vidusskolā tiekoties ar Audriņu iedzīvotājiem, V.Vīķe–Freiberga uzsvēra izglītības nozīmi personības izaugsmē, sabiedrības un valsts labklājībā: “Es aicinu visus vecākus mudināt savus bērnus uz labu izglītību, lai viņiem būtu iespēja strādāt vienlīdz labi Audriņos, Rēzeknē, Rīgā, Parīzē vai Briselē.” Viņa norādīja, ka arī bilingvālās izglītības mērķis ir tieši tāds, lai integrētu jauniešus sabiedrībā un garantētu vienādas izglītības un karjeras iespējas ar citiem jauniešiem. Prezidente uzsvēra arī mūžizglītības nozīmi, sevišķi lauku reģionos, kur ir bezdarba problēma. “Pasaules centrs ir tur, kur esat jūs, un jūsu rokās ir veidot savu pasauli,” sacīja V.Vīķe–Freiberga.

 

Valsts prezidenta preses dienests

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!