• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Krievijas jaunas sadarbības perspektīvām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.2003., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80660

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ziņojumu ANO Cilvēktiesību komitejai

Vēl šajā numurā

04.11.2003., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Krievijas jaunas sadarbības perspektīvām

Pirmdien, 3.novembrī, Maskavā, Viskrievijas Valsts ārzemju literatūras bibliotēkā, tika atklāts seminārs “Latvija — Krievija: jaunas sadarbības perspektīvas”. Semināru rīko Latvijas vēstniecība Krievijā un Viskrievijas Valsts ārzemju literatūras muzeja Tolerances fonds ar Krievijas institūta “Atklātā sabiedrība” (Sorosa fonds) un ASV vēstniecības Latvijā atbalstu.

Semināra rīkotāju mērķis ir sekmēt dialogu un savstarpējo saprašanos starp Latviju un Krieviju. Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā pavērs plašākas iespējas starpvalstu sadarbībā, Latvija kļūs par Eiropas Savienības un Krievijas sadarbības mehānismu aktīvu dalībnieci. Tomēr vēl aizvien abu pušu pārstāvji bieži izsaka atšķirīgus viedokļus gan ES paplašināšanās kontekstā, gan arī par Latvijas un Krievijas divpusējo attiecību jautājumiem. Semināra mērķis ir diskusijas veicināšana par minēto tematiku, pastāvošo problēmu identificēšana, kā arī konstruktīvu un abpusēji pieņemamu risinājumu meklēšana.

Semināra programmā iekļauti jautājumi par Latvijas un Krievijas attiecībām Eiropas Savienības paplašināšanās kontekstā, ekonomiskās sadarbības perspektīvām un sabiedrības integrācijas gaitu Latvijā.

Latviju seminārā pārstāvēs bijušais premjerministrs un ārlietu ministrs Valdis Birkavs, Eiropas kustības Latvijā prezidents Ainārs Dimants, politologi Žaneta Ozoliņa un Jānis Ikstens, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja Inna Šteinbuka, ekonomistu apvienības “Latvija—2010” prezidetns Ojārs Kehris, Latvijas Bankas valdes priekšsēdētāja vietnieks Helmuts Ancāns, Valsts valodas komisijas priekšsēdētāja Māra Zālīte un Valsts kancelejas konsultante Marija Golubeva.

No Krievijas puses seminārā piedalīsies KF Zinātņu akadēmijas Eiropas institūta, Lietišķo starptautisko pētījumu institūta, Stratēģisko novērtējumu institūta, Perspektīvo pētījumu un iniciatīvu fonda, citu pētniecības institūciju, kā arī Valsts domes, Maskavas valdības, Krievijas Ārlietu ministrijas un prezidenta administrācijas eksperti.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!