• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Parakstīts Latvijas sadarbības līgums ar Eiropolu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.2003., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80665

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts programmu cilvēku tirdzniecības novēršanai

Vēl šajā numurā

04.11.2003., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Parakstīts Latvijas sadarbības līgums ar Eiropolu

Latvijas iekšlietu ministrs Māris Gulbis un Eiropas Policijas biroja direktors Jirgens Storbeks, 31. oktobrī parakstīja Latvijas Republikas un Eiropas Policijas biroja (Eiropola) līgumu par sadarbību.

Pēc līguma parakstīšanas Māris Gulbis atzina, ka pievienošanās Eiropolam kā Eiropas Savienības tiesību aizsardzības mehānismam ir viena no Latvijas iekšlietu prioritātēm. Sadarbība ar Eiropolu pavērs jaunas iespējas veikt cīņu ar organizēto noziedzību citā kvalitātē un kvantitātē.

Eiropas Policijas biroja direktors Jirgens Storbeks atzinīgi novērtēja šā līguma parakstīšanu, norādot, ka tas ir nozīmīgs organizētās noziedzības apkarošanā, kā arī palīdzēs sasniegt augstu līmeni drošības un tiesiskuma jomā vienotajā Eiropā.

Līgums ar Eiropolu bija nepieciešams, lai aktivizētu un padarītu efektīvāku sadarbību ar Eiropolā ietilpstošajām dalībvalstīm cīņā pret visām organizētās noziedzības formām. Līguma mērķis ir radīt tiesisko pamatu Latvijas un Eiropola sadarbībai noziedzīgo nodarījumu apkarošanā, īpaši apmainoties ar stratēģisko un operatīvo informāciju un veidojot regulārus kontaktus starp līgumslēdzējām pusēm.

Pašlaik Eiropols līdzīgus līgumus ir parakstījis ar Igauniju, ASV, Norvēģiju, Islandi, Poliju, Čehiju, Ungāriju, Slovēniju, kā arī ar Interpolu. 2003.gada 30.oktobrī tika parakstīts līgums arī ar Lietuvu.

Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!