• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar mūsu karavīriem tuksneša zemē varam lepoties. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.2003., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80667

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kurš kontrolēs likumdevēju un kurš - izpildvaru

Vēl šajā numurā

04.11.2003., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar mūsu karavīriem tuksneša zemē varam lepoties

Vakar, 3. novembrī, Aizsardzības ministrijā (AM) notika preses konference ar karavīriem, kas atgriezušies no misijas daudznacionālajos koalīcijas spēkos Irākā — Latvijas kontingenta komandieri majoru Aivaru Cauni, viņa vietnieku kapteini Ediju Vēveri un apgādes dienesta pārzini virsseržantu Rolandu Rēderu.

Atklājot preses konferenci, AM preses virsnieks Uldis Davidovs atzina, ka tā rīkota steidzamības kārtā, lai apmierinātu žurnālistu lielo interesi, un tik tiešām bija sanācis kupls elektronisko un tradicionālo mediju pārstāvju pulks.

Majors Aivars Caune īsumā raksturoja koalīcijas spēku Latvijas karavīru uzdevumus, dienesta gaitu un lielākās problēmas, ar kurām nācies saskarties mūsu pārstāvjiem. Komandieris uzteica latviešu vīru izturību, nosvērtību un drosmi, izpildot nebūt ne vieglos uzdevumus tālajā, mums pasvešajā zemē. “Es tiešām lepojos ar mūsu karavīriem par viņu vīrišķību, esmu pateicīgs komandieriem, kas viņus sagatavoja, apmācīja. Viņu augsto profesionālo sagatavotību augstu novērtēja koalīcijas spēku vadība, kā arī irākiešu varas un policijas pārstāvji, ar kuriem mēs sadarbojāmies.”

Kapteinis Edijs Vēveris atzina, ka dienests bijis grūts, jo tā smagums parasti gulstas uz pirmajiem, kas dodas misijā uz kādu jaunu valsti, jo vairāk šoreiz — uz Irāku, kur karš būtībā turpinās, kur notiek teroristu uzbrukumi, kur apšaudīšanās ir samērā parasta parādība. “Sākumā mēs dzīvojām drupās, bet tagad karavīriem ir tādas tualetes kā šeit, ministrijā,” piebilda E. Vēveris.

Virsseržants Rolands Rēders nāk no Zemessardzes karavīriem, viņš bija apgādes un ekipējuma pārzinis, kam tieši no amerikāņiem bija “jāsarūpē” mūsējiem gan tuksneša formas, gan tuksneša zābaki, gan labākas izturības un vieglākas bruņuvestes, jo mūsējie uz tuksneša fona izskatījās pārāk “zaļi”. Par problēmām mūsu karavīru apgādē bieži ziņoja plašsaziņas līdzekļi šeit, Latvijā. Apgādes speciālisti gan iebilst, ka pārmetumi, kāpēc tuksnešu formas aizkavējušās, esot jāadresē “cita līmeņa štābiem”, bet jāsaprot, ka daudznacionālie koalīcijas spēki Irākā ienāca strauji un amerikāņu apgādes dienestiem gluži tehniski nebija iespējams tūdaļ tos ekipēt.

(Plašāk par preses konferenci — nākamajā “LV” numurā.)

Andris Kļaviņš — “Latvijas Vēstnesim”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!