• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vienotu tautsaimniecības stratēģiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.2003., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80673

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Krievijas jaunas sadarbības perspektīvām

Vēl šajā numurā

04.11.2003., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vienotu tautsaimniecības stratēģiju

Vakar, 3. novembrī, Tautsaimniecības vienotās stratēģijas un attīstības padome (TVSAP) izskatīja tās ietvaros izstrādāto Tautsaimniecības vienotās stratēģijas projektu, kurš tiek nodots ministrijām, uzņēmēju un nozaru asociācijām detālākai apspriešanai un papildināšanai.

Stratēģijas galvenais uzdevums ir radīt koordinētu tautsaimniecības politikas plānošanas mehānismu, vienotā sistēmā sasaistot gan ilgtermiņa, gan vidējā un īstermiņa ekonomiskās attīstības mērķus, prioritātes un pasākumus, kā arī iesaistīto institūciju darbības stratēģiju.

Plānots, ka TVSAP projektu apstiprinās nākamajā sēdē šā gada decembra sākumā.

TVSAP uzklausīja Ekonomikas ministrijas sagatavoto ziņojumu par valsts atbalsta politikas izstrādi investīciju jomā. Ir sagatavots projekts „Pamatnostādnes valsts atbalsta politikai investīcijām”, kurš nodots izvērtēšanai TVSAP darbā iesaistītajām valsts un nevalstiskajām institūcijām. TVSAP vienojās noteikt triju nedēļu termiņu atzinumu un konstruktīvu priekšlikumu sniegšanai, lai nākamajā TVSAP sēdē varētu projektu apstiprināt un iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā.

TVSAP arī pieņēma zināšanai Ekonomikas ministrijas sagatavoto ziņojumu par risinājumiem, kas sarunās ar Degvielas tirgotāju asociāciju panākti jautājumā par naftas produktu rezerves izveidošanas un uzglabāšanas kārtību. Jautājumā par iespējām uzglabāt naftas rezerves ārpus Latvijas Ekonomikas ministrija un Degvielas tirgotāju asociācija iepazīsies ar citu ES dalībvalstu pieredzi un līgumisko bāzi. Savukārt jautājums par ES līdzekļu piesaisti naftas rezervuāru sakārtošanai atbilstoši vides prasībām tiks ņemts vērā, nosakot prioritātes nākamajā ES līdzekļu piesaistes programmēšanas posmā. Ekonomikas ministrija arī pauda atbalstu nodokļu atlaides ieviešanai uzņēmējiem, kas uztur naftas rezervuārus, bet konkrēts risinājums šajā jautājumā jāmeklē kopīgi ar atbildīgajām institūcijām.

Ministru prezidenta biedra birojs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!