• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts programmu cilvēku tirdzniecības novēršanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.2003., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80674

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar mūsu karavīriem tuksneša zemē varam lepoties

Vēl šajā numurā

04.11.2003., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts programmu cilvēku tirdzniecības novēršanai

Iekšlietu ministrs Māris Gulbis 31.oktobrī parakstīja Valsts programmu cilvēku tirdzniecības novēršanai 2004.-2008.gadam, un tajā pašā dienā tā tika iesniegta Valsts kancelejā.

Valsts programmā iekļautie pasākumi sadalīti četrās apakšnodaļās.

Preventīvie pasākumi. Likumdošana – nosaka Latvijas Republikas tiesību aktus, kuros ir jāizdara grozījumi, lai tie tiktu saskaņoti ar starptautisko tiesību aktu prasībām cilvēku tirdzniecības novēršanas jomā.

Informatīvi analītiskais darbs, tiesībsargājošo iestāžu darbība – nosaka konkrētus pasākumus ministrijām un valsts pārvaldes iestādēm; izveidota koordinēta sistēma cīņai pret cilvēku tirdzniecību.

Izglītība – lai izveidotu tiesībsargājošo iestāžu darbinieku, izglītības iestāžu darbinieku un sociālo darbinieku apmācības sistēmu cilvēku tirdzniecības novēršanas jautājumos; attīstīt un ieviest vispārējo izglītojošo un informējošo preventīvo izglītību par cilvēku tirdzniecību jauniešiem.

Atbalsta pakalpojumi cilvēku tirdzniecības upuriem ( rehabilitācija) – izveidotu patversmi cilvēku tirdzniecības upuru izmitināšanai pēc viņu atgriešanās Latvijā; Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā noteiktu cilvēku tirdzniecības upuru sociālo rehabilitāciju.

Lai izstrādātu Valsts programmu cilvēku tirdzniecības novēršanai, 25. jūnijā pēc Iekšlietu ministrijas parlamentārās sekretāres Lindas Mūrnieces iniciatīvas Iekšlietu ministrijā tika izveidota starpinstitūciju darba grupa, kurā strādāja vairāku ministriju un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!