• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas kompromisa variantu cūkgaļas iekšējā tirgus aizsardzībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.11.2003., Nr. 155 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80716

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrijas dienesta informācija Nr.44/300 – 8320

Par ANO Rasu diskriminācijas izskaušanas komitejas rekomendācijām

Vēl šajā numurā

05.11.2003., Nr. 155

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas kompromisa variantu cūkgaļas iekšējā tirgus aizsardzībai

Vakar, 4.novembrī, Rīgā tikās Latvijas un Lietuvas eksperti, lai izskatītu jautājumu par Latvijas ieviestajiem cūkgaļas iekšējā tirgus aizsardzības pasākumiem un Latvijas piedāvāto kompromisa variantu. Tas izstrādāts, lai saglabātu labas Baltijas valstu savstarpējās tirdzniecības attiecības un novērstu atsevišķas pretrunas attiecībā uz muitas tarifu kvotu aprēķinu metodoloģiju. Igaunijas puse sarunās piedalījās novērotāja statusā.

Latvija prezentēja izstrādāto kompromisa variantu, kas paredz palielināt muitas tarifu kvotu apjomu un piedāvā ievērojamu pasākumu liberalizāciju tirdzniecībā ar dzīvām cūkām, samazinot papildu muitas nodokļa likmi. Latvijas puse ņēmusi vērā 4.jūlija konsultācijās izteikto Lietuvas un Igaunijas pieprasījumu saskaņot kvotu aprēķināšanas metodoloģiju.

Tikšanās laikā Latvijas puse izskaidroja Lietuvas pusei ieviesto tirgus aizsardzības pasākumu un piedāvātā kompromisa atbilstību Latvijas starptautiskajām saistībām. Diemžēl netika gūts Lietuvas puses atbalsts un sapratne par kompromisa variantu.

Latvijas kompromisa variantu jau iepriekš atbalstīja Igaunijas puse, uzsverot nepieciešamību iespējami drīzāk panākt pozīcijas iestrādāšanu likumā. Līdz ar to puses tika informētas, ka kompromisa variants tiks virzīts tālāk apstiprināšanai valdībā un Saeimā.

Latvijas puse kliedēja arī Lietuvas puses bažas par muitas tarifa kvotu piemērošanas kārtību, informējot, ka muitas tarifu kvotu apjoms paredzēts importam no tirgus aizsardzības pasākumu ieviešanas brīža līdz muitas tarifu kvotu sadalei.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!