• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aizsardzības ministra vizīti Irākā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.11.2003., Nr. 155 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80721

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dobeles pilsētas domes sēdes protokola Nr.10 izraksts

Par pilsētas pašvaldības siltumtīklu uzņēmuma pārveidošanu statūtsabiedrībā

Vēl šajā numurā

05.11.2003., Nr. 155

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aizsardzības ministra vizīti Irākā

Latvijas delegācijas vizītes laikā Irākā aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis 3.un 4.novembrī tikās ar koalīcijas pagaidu pārvaldes vadības pārstāvjiem. Tiekoties ar pagaidu pārvaldes vadītāju Polu Brēmeru, vadītāju drošības jautājumos Valteru Slokombu un apvienoto spēku Irākā komandieri ģenerālleitnantu Rikardo Sančesu, tika spriests par pašreizējo drošības situāciju Irākā un tās tālāko attīstību.

Īpaša uzmanība sarunās pievērsta Latvijas iespējamajam ieguldījumam — P.Brēmers izteica nodomu, ka Latvija varētu sniegt savu palīdzību jautājumos, kuros tai ir vislielākā pieredze, piemēram, totalitārisma seku pārvarēšana, ekonomikas attīstība, banku sektora attīstība un privatizācija.

V.Slokombs norādīja, ka šobrīd daudz tiek darīts valsts drošības struktūru atjaunošanā. Pamatā darbs norit četros virzienos — lai atjaunotu policiju, armiju, apsardzes dienestu un civilās aizsardzības vienības. Viņš uzskata, ka Latvija, kas savus bruņotos spēkus esot izveidojusi no nulles, varētu ar savu padomu un konsultācijām sniegt ieguldījumu šajos jautājumos arī Irākas drošības atjaunošanā un valsts aizsardzības nostiprināšanā.

Aizsardzības ministrs Ģ.V.Kristovskis norādīja, ka Latvija visu laiku ir atbalstījusi demokratizācijas procesus un iepazīstināja Irākas koalīcijas pagaidu pārvaldes pārstāvjus ar Latvijas Nacionālo bruņoto spēku izveides procesu.

Pagaidu pārvaldes vadības pārstāvji atzinīgi novērtējuši Latvijas karavīru ieguldījumu un atbalstu operācijā, uzsverot karavīru augsto uzdevumu izpildes līmeni. Aizsardzības ministrs un Nacionālo bruņoto spēku komandieris kontradmirālis Gaidis Andrejs Zeibots vakar viesojas pie Latvijas kontingenta karavīriem Alhašimijas bāzē.

AM Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!