• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atvadās Diplomātiskā korpusa vecākais. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.11.2003., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80773

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.501

Par S.Kalnietes komandējumiem

Vēl šajā numurā

06.11.2003., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atvadās Diplomātiskā korpusa vecākais

Ārvalstu diplomātiskā korpusa vecākais, Ukrainas vēstnieks Viktors Mihailovskis – atvadu vizītēs no Latvijas

UKRAINIS.JPG (17569 bytes)
Vakar Rīgas pilī Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga atvadu vizītē pieņēma Diplomātiskā korpusa vecāko, Ukrainas vēstnieku Viktoru Mihailovski
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Pie Valsts prezidentes

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 5. novembrī, Rīgas pilī atvadu vizītē pieņēma Diplomātiskā korpusa vecāko, Ukrainas vēstnieku Viktoru Mihailovski.

Prezidente augstu novērtēja vēstnieka lielo ieguldījumu lielisko Latvijas un Ukrainas divpusējo attiecību stiprināšanā, kā arī atbildīgo darbu, pildot diplomātiskā korpusa vecākā pienākumus.

Abas puses sarunā atzina, ka starp abām valstīm valda ļoti labas un draudzīgas attiecības, kas jaunu kvalitāti varētu iegūt pēc Latvijas iestāšanās ES un NATO. V.Vīķe-Freiberga izteica pateicību Ukrainai, ka tā ilgstoši atbalstījusi Latvijas ārpolitisko mērķu īstenošanos. Vēstnieks uzsvēra, ka Latvijai ir ļoti vērtīga pieredze integrācijas procesos ES un NATO un Ukraina ir ieinteresēta to pārņemt. Prezidente pauda Latvijas gatavību dalīties ar Ukrainu reformu gaitas pieredzē, izsakot pārliecību, ka Jauno kaimiņu iniciatīva, ko apstiprinājusi ES, palīdzēs sekmēt Ukrainas attīstību un tuvošanos saviem ārpolitiskajiem mērķiem.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Pie Saeimas priekšsēdētājas

4.novembrī, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Ukrainas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Viktoru Mihailovski, kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Tikšanās dalībnieki pārsprieda jautājumus, kas attiecas uz abu valstu divpusējām attiecībām.

Vērtējot vēstnieka amatā aizvadīto laiku, V.Mihailovskis sacīja, ka tas bijis konstruktīvs un sekmīgs. “Man bija patīkami pildīt vēstnieka pienākumus jūsu valstī, pa šo laiku man izveidojušies daudzi personiski kontakti, un man noteikti gribēsies šeit atgriezties vēlreiz,” sacīja vēstnieks.

Abas puses bija vienisprātis, ka Latvijas un Ukrainas divpusējās attiecības vērtējamas kā labas, tomēr to paplašināšanai un intensificēšanai vēl ir liels potenciāls. Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre norādīja, ka Latvija ir gatava piedāvāt savu pieredzi un palīdzību reformu īstenošanas un eirointegrācijas jautājumos. Augstu vērtējami arī kontakti abu valstu parlamentu, to komisiju un deputātu līmenī.

Ukrainas vēstnieks Latvijā uzsvēra, ka, mūsu valstij kļūstot par pilntiesīgu Eiropas Savienības dalībvalsti, mainīsies arī Latvijas un Ukrainas divpusējās attiecības, jo Latvija būs kļuvusi par lielas apvienības sastāvdaļu. I.Ūdre sacīja, ka mūsu valsts likumdošana ir saskaņota ar Eiropas Savienības normām un tas varētu radīt lielāku drošību investoriem.

Sarunas noslēgumā puses pārrunāja arī Ukrainas un Krievijas attiecības. Vēstnieks informēja, ka domstarpības Tuzlas salas jautājumā pašlaik ir iesaldētas un abu valstu vadītāji un valdības pārstāvji cenšas panākt konstruktīvu šīs problēmas atrisinājumu.

Atvadoties no Ukrainas vēstnieka Latvijā, Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre viņam uzdāvināja piemiņas medaļu ar Saeimas nama attēlu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!