• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas karavīriem miera misijās valsts svētkos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.11.2003., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80854

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Komisijas ziņojumu Eiropas Parlamentā

Vēl šajā numurā

07.11.2003., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas karavīriem miera misijās valsts svētkos

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga:

“Latvijas karavīri!

Šajās Lāčplēša dienas noskaņās, kad jūsu līdzbiedri noliek ziedus pie Mātes Latvijas brīvības cīņu dalībnieku piemiņai, jūs atrodaties tālu no savas Dzimtenes, tālu no savas mīļās ģimenes un tuvajām vietām. Jūs pārstāvat Latviju.

Šodienas pasaulē valsts drošību un brīvību nevaram nosargāt, vien paši stāvot plecu pie pleca. Lai ģimenes un tautas varētu dzīvot mierīgu un pārtikušu dzīvi, šodienas pasaulē ir nepieciešami kopīgi centieni, kopīgas pūles un palīdzība. Jūs šajā darbā pārstāvat Latviju, palīdzot citiem, bet tajā pašā laikā tā ir garantija un atbalsts arī Latvijas drošībai un nākotnei.

Kā Valsts prezidente es lepojos ar ikvienu no jums. Es esmu patiesi lepna par jūsu nelokāmo stāju, kas kaldināta sūrā ikdienā, par jūsu izturību, kas rūdīta apstākļos, kas ir tālu no ideāla, par jūsu profesionālo un varonīgo darbu, kas pierāda sevi neierastās situācijās, bet bieži vien arī, šķiet, tīri sadzīviskā brīdī.

Šogad mūsu valsts 18.novembrī svin savu 85.dzimšanas dienu. Mūsu valsts aug līdz ar mūsu darbiem, mūsu rokās ir tās godu kaldināt, un katrs no mums te var nākt ar savu devumu, kas padarīts pēc labākās sirdsapziņas. Latvija atdzimst ik gadu no jauna mērķos, ko sev izvirzām, darbos, ko padarām, dzimtās, kuras turpinām. Sveicu ikvienu no jums valsts 85.dzimšanas dienā!”

Ministru prezidents Einars Repše:

“Godātie Latvijas kareivji!

Sūtu jums vissirsnīgākos sveicienus mūsu tautai un karavīriem nozīmīgajā Lāčplēša dienā. Šajā dienā esat tālu prom no Dzimtenes, bet mēs sekojam līdzi jūsu gaitām un izjūtam dziļu cieņu pret jūsu darbu.

Laikā, kad Latvija gatavojas kļūt par NATO dalībvalsti, esmu patiesi lepns, ka mūsu kareivji var stāties līdzās lielvalstu kolēģiem un pierādīt savas spējas un drosmi. Pieredze, kuru šobrīd gūstat svešumā, būs neatsverams ieguldījums Latvijas Nacionālo bruņoto spēku tālākajā izaugsmē.

11.novembra vakarā Latvijas iedzīvotāji atkal pulcēsies mūsu tautai nozīmīgā vietā – Daugavmalā, lai sveču gaismā pieminētu brīvības cīnītājus. Domās būsim ar jums, kas godam aizstāvat Latviju un tās drošību, palīdzot mūsu sabiedrotajiem cīņā pret starptautiskā terorisma draudiem.”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!