• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nelegālajiem ieceļotājiem Zviedrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.2003., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80900

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nepilsoņiem Baltijas valstīs

Vēl šajā numurā

11.11.2003., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nelegālajiem ieceļotājiem Zviedrijā

Pirms dažām nedēļām kļuva zināms, ka Stokholmas metro apkopšanas darbos bez atļaujas bija strādājuši nelegāli ieceļotāji. Šis gadījums tika atklāts pēc tam, kad arodbiedrība sacēla trauksmi, taču tā ir tikai leduskalna virsotne. Pēc Migrācijas lietu pārvaldes aplēsēm šobrīd Zviedrijā nelegāli dzīvo apmēram 10 000 latīņamerikāņu. Vairums — apmēram 7000 — uzturas Stokholmas reģionā, taču īstais skaitlis droši vien ir vēl lielāks.

“Runājot par latīņamerikāņiem, mēs nedomājām, ka viņu ir tik daudz. Tika minēts skaitlis 10 000, tomēr nav iespējams zināt, cik tas ir precīzs”, norādīja Marija Vīkstrema no Valsts kriminālpolicijas nelegālās ieceļošanas nodaļas.

Vairums Zviedrijā ieradušos latīņamerikāņi ir čīlieši, bolīvieši, peruāņi un ekvadorieši. Viņi parasti ierodas kā tūristi un gluži vienkārši nebrauc mājās. Bolīvieši ir vislielākā patvēruma pieprasītāju grupa, taču viņu palikšanas iemesli netiek uzskatīti par pietiekamiem. No pieredzes zināms, ka daļa paliek, pārējie dodas uz citām ES dalībvalstīm. Tā kā viņi ir pazuduši, neviens nezina, kur viņi atrodas.

Latīņamerikā darbojas grupas, kas par samaksu atvilina uz Zviedriju savus tautiešus. Bolīvijā pat ir ceļojumu biroji, kas pārdod braucienu kopā ar informāciju, kā Zviedrijā pieprasīt patvērumu. Zviedrijā daudzi nonāk pie saviem radiniekiem vai draugiem, taču daudzi tiek nelietīgi izmantoti.

Pēc “METRO”

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas un “LV” redakcijas apkopotā

Par pārņemto publikāciju faktoloģiju atbild informācijas avoti.

Pārpublikācijas šeit, “Latvijas Vēstnesī”, — saīsinājumā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!