• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rokrokā ar atmiņām un varoņgaru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.2003., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/80978

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ceturtdiena, 13.11.2003.

Laidiena Nr. 160, OP 2003/160

Vēl šajā numurā

12.11.2003., Nr. 159

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rokrokā ar atmiņām un varoņgaru

Stundās, kad daļa Latvijas karavīru kaujas pozīcijās Irākā un Afganistānā miera uzturēšanas misijā aizstāv civilizēto pasauli no teroristu uzbrukumiem, Lāčplēša diena ar savu varoņgaru it kā pienākusi tuvāk. Mūsu karavīri, cīnoties tālos un tuvos kauju laukos, vienmēr to darījuši ar domu par savas valsts izveidošanu, tās nosargāšanu un brīvību. Arī tagad, iesaistoties daudznacionālajos koalīcijas spēkos cīņai pret jauniem draudiem mieram un drošībai, karavīri riskē ar savu dzīvību un veselību, lai miers un drošība valdītu arī mūsu zemē.

Šajās dienās Cēsu instruktoru skolai svinīgi tika pasniegts un iesvētīts tās karogs. Karoga darinātāja Ausma Apše ieaudusi karogā skolas emblēmu — ozola zaru vainagā lāpa un divi sakrustoti zobeni. Mūsu karavīri devušies uz Irāku, lai kopā ar daudzu citu valstu karavīriem aizstāvētu savus ideālus par pasaules demokrātiju.

Par paaudžu pārmantojamību, par dažādiem laikiem un to karavīru cīņu veidiem un milzīgajiem upuriem, kas bija jāziedo uz mūsu tēvzemes brīvības altāra, vakar tika atgādināts un spriests Rīgas Latviešu biedrības namā.

Aizsardzības ministra un Nacionālo bruņoto spēku komandiera Lāčplēša dienas svinību rīkotajā pieņemšanā 10.novembrī bija pulcējušies vīri, kuri cīnījušies dažādās kaujās gan ierakumos, gan partizānu cīņās, gan čekas pagrabos, — Latviešu virsnieku apvienības, Nacionālo karavīru biedrības, Latviešu nacionālo partizānu un Latviešu strēlnieku apvienības biedri.

Sirmos karavīrus svētkos sveica Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs. Viņš apsveica karavīru organizāciju biedrus aizsardzības ministra Ģirta Valda Kristovska vārdā valsts 85. gadadienā un Latvijas armijas 84. gadskārtā, jo ministrs un dažas citas amatpersonas pēc Irākas apmeklējuma nonākušas slimnīcā.

Nacionālo bruņoto spēku komandieris kontradmirālis Gaidis Andrejs Zeibots savā uzrunā atrada saikni mūsdienām ar tālajām Brīvības cīņām, pieminot mūsu Jūras spēku Lāčplēša dienas tradīciju Bolderājā, kad rīta pusē jūrā iziet kuģi, lai viļņos aizšūpotu vainagus tiem angļu un franču jūrniekiem, kas atdeva savas dzīvības Rīgas atbrīvošanas operācijā Brīvības cīņās. Tā reizē ir arī atbilde tiem, kas apšauba, vai bijis pareizi mums atbalstīt daudznacionālos spēkus ārpus Latvijas. Kontradmirālis pateicās vecajiem virsniekiem un citiem karavīriem par morālo atbalstu un lielo darbu karavīru aprūpē un jaunatnes patriotiskajā audzināšanā.

Svētku reizē E. Rinkēvičs un G.A. Zeibots pasniedza aizsardzības ministra un Nacionālo bruņoto spēku komandiera apbalvojumus.

Andris Kļaviņš — “Latvijas Vēstnesim”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!