• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par zādzībām naftas cauruļvadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.2003., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81014

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mediķu darba samaksas palielinājumu

Vēl šajā numurā

13.11.2003., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par zādzībām naftas cauruļvadā

Īstenojot Iekšlietu ministrijas (IeM) 1.augusta pavēlē paredzētos naftas produktu cauruļvada Polocka — Ventspils drošības pasākumus, oktobrī konstatēti 20 nelegāli pieslēgumi un atsavināti 36 680 litri naftas produktu.

Desmit nelegālie pieslēgumi atklāti Bauskas rajona teritorijā, 6 — Ventspils rajonā, 2 — Aizkraukles rajonā, pa vienam — Daugavpils un Talsu rajonā. Par konstatētajiem pārkāpumiem oktobrī ierosinātas 20 krimināllietas. 17 krimināllietas ierosinātas par maģistrālo gāzes un naftas vadu iznīcināšanu vai bojāšanu aiz neuzmanības (KL 188. pants), 2 — par zādzību (KL 175. pants), viena — par nelikumīgi ievestu preču un citu vērtību glabāšanu un realizēšanu (KL 191. pants). Oktobrī sastādīti arī 8 administratīvo pārkāpumu protokoli par akcīzes preču uzglabāšanas un pārvadāšanas noteikumu pārkāpšanu (APK 1693. pants).

Policija oktobrī krimināllietu, administratīvo lietu un pārbaudes materiālu ietvaros izņēmusi ne vien naftas produktus, bet arī automašīnu “Scania”, 40 tonnu tilpuma metāla tvertni, kā arī vairāk nekā 8 kilometrus cauruļvadu.

Arī septembrī konstatēti 20 nelegāli pieslēgumi un ierosinātas 18 krimināllietas, kā arī sastādīti 8 administratīvo pārkāpumu protokoli, izņemti 35 884 litri naftas produktu, automašīnas “Scania” un “GAZ 53”, vairāk nekā 10 kilometri cauruļvadu, kā arī citas nelikumīgo pieslēgumu aprīkojuma sastāvdaļas.

Naftas produktu cauruļvads Polocka — Ventspils Latvijas teritorijā šķērso 10 Latvijas rajonus. 2001. gadā tika konstatēti 78 nesankcionēti pieslēgumi naftas vadam, 2002. gadā — 212, bet šogad līdz 1. novembrim — 153.

Uzdevumu veikt pastiprinātus kontroles pasākumus rajonos, kurus šķērso naftas produktu cauruļvads Polocka — Ventspils, Valsts policija saņēma šā gada augustā. Iecirkņu inspektoriem tika uzdots veikt cauruļvadam pieguļošās teritorijas, īpašumu un to īpašnieku apsekošanu ar nolūku apzināt un atklāt iespējamās nesankcionēto pieslēgumu vietas, izvadu atrašanās vietas, nelegāli iegūto naftas produktu uzglabāšanas vietas un šajā procesā iesaistītās personas, savukārt Ceļu policijai — veikt pastiprinātu kravu pārvadāšanas kontroli uz cauruļvadam pieguļošajiem ceļiem, īpašu uzmanību pievēršot degvielas vedējiem un autotransportam, kurš var tikt pielāgots slēptai naftas produktu transportēšanai.

Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!