• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ziņojuma izskatīšanu ANO. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.2003., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81017

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas informācija

Latvijas Bankas 2003. gada 31. oktobra bilance

Vēl šajā numurā

13.11.2003., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ziņojuma izskatīšanu ANO

13. un 14.novembrī ANO Spīdzināšanas izskaušanas komiteja Ženēvā izskatīs Latvijas sākotnējo ziņojumu par 1984.gada konvencijas pret spīdzināšanu un citādu cietsirdīgu, necilvēcīgu vai cilvēka cieņu pazemojošu apiešanos un sodīšanu (turpmāk — konvencija) izpildi Latvijas Republikā laika posmā līdz 2002.gada 1.janvārim. Ziņojuma aizstāvēšanai izveidota Latvijas delegācija, kuru apstiprināja MK sēdē šā gada 21.oktobrī. Latvijas delegāciju vada tieslietu ministrs Aivars Aksenoks, delegācijas sastāvā ir Sandra Daugaviete — Specializētās vairāku nozaru prokuratūras virsprokurore, Jānis Kārkliņš — Latvijas Republikas pastāvīgās pārstāvniecības ANO Ženēvā ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks, Kristīne Maļinovska — Latvijas Republikas pastāvīgās pārstāvniecības ANO Ženēvā padomniece, Inga Reine — MK pārstāve starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās, Jānis Reiznieks — Iekšlietu ministrijas Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka vietnieks, un Ronalds Rožkalns — Veselības ministrijas Sabiedrības veselības departamenta Veselības aprūpes organizācijas nodaļas vadītāja pienākumu izpildītājs.

Ziņojuma sagatavošanai tika izveidota īpaša darba grupa, kurā pārstāvēta Ārlietu, Tieslietu, Labklājības, Iekšlietu ministrija un Valsts bērnu tiesību aizsardzības centrs. Alternatīvo ziņojumu par konvencijas izpildi ANO iesniegusi Latvijas Cilvēktiesību komiteja.

Latvijas sagatavotais ziņojums par konvencijas izpildi tika apstiprināts Ministru kabinetā 2002.gada 11.jūnijā un iesniegts ANO 2002.gada 25.jūnijā. Ziņojumā ietverta informācija par Latvijas veiktajiem pasākumiem likumdošanas jomā, administratīvajā un tiesu praksē nolūkā apkarot spīdzināšanu un necilvēcisku vai pazemojošu apiešanos. Papildus ziņojumam Ārlietu ministrija sadarbībā ar Tieslietu, Iekšlietu, Veselības, Labklājības ministriju, Īpašu uzdevumu ministra bērnu un ģimenes lietās sekretariātu, kā arī ar Ģenerālprokuratūru un Valsts Cilvēktiesību biroju sagatavoja un iesniedza ANO papildu informāciju par Latvijas sasniegto progresu pēc ziņojuma iesniegšanas 2002.gadā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!