• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finanšu ministra vizīti Ludzā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.2003., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81023

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par zādzībām naftas cauruļvadā

Vēl šajā numurā

13.11.2003., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finanšu ministra vizīti Ludzā

Finanšu ministrs Valdis Dombrovskis vakar, 12. novembrī, Ludzā atklāja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Ludzas nodaļas jaunās telpas un piedalījās VID vadības un teritoriālo iestāžu vadības sanāksmē. Ministrs tikās arī ar reģionālo plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem.

VID izbraukuma sēdē finanšu ministrs informēja par paveikto, kopš viņš ieņem ministra amatu, kā arī apsprieda tuvākā laikā veicamos darbus. Ministrs pauda gandarījumu, ka kopīgiem spēkiem izdevies īstenot lielu daļu no ieplānotajiem darbiem.

Pirmkārt, gada laikā pilnveidoti vairāki nodokļu likumdošanas akti, piemēram, izstrādāti grozījumi likumā par pievienotās vērtības nodokli (PVN), kas ierobežo PVN krāpšanas iespējas.

Otrkārt, jūtami uzlabojusies arī nodokļu iekasēšana. Laikā no 2002. gada novembra līdz šā gada oktobrim nodokļos iekasēts par 14% vai 220 miljoniem latu vairāk salīdzinājumā ar tādu pašu periodu iepriekš. Šā gada desmit mēnešos vien šis pieaugums ir 164 miljoni latu.

Treškārt, bijuši ievērojami panākumi arī cīņā ar kontrabandu, PVN krāpšanas shēmām un aplokšņu algu izmaksām. Šā gada desmit mēnešos gan akcīzes nodokļa, gan PVN ieņēmumi par 21% pārsniedz pagājušā gada ieņēmumus attiecīgajā periodā. 2003. gada desmit mēnešos naftas produktu akcīzes ieņēmumi par 27% pārsniedz 2002. gada rādītājus, bet oktobrī naftas produktu akcīze dramatiski — par 62% — pārsniedz šī nodokļa ieņēmumus pagājušā gada oktobrī.Darba rezultāti liecina, ka pret aplokšņu algām var cīnīties visnotaļ efektīvi gan ar brīdinājumiem, gan represīvām metodēm, gan informējot sabiedrību. VID teritoriālās iestādes kopā veikušas vairāk nekā 18 000 darba devēju pārbaudes, no tām 1308 gadījumos atklāti pārkāpumi. Aptuveni 600 gadījumos konstatēts, ka darba alga tiek izmaksāta aploksnēs. Pasākumi, kas vērsti uz aplokšņu algu izmaksu ierobežošanu, ir nesuši jūtamu labumu. Oktobrī valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas iekasētas par 15% vairāk, nekā plānots, un par 13% vairāk nekā pagājušā gada oktobrī. Labie valsts sociālās apdrošināšanas budžeta ieņēmumi radījuši vairāk nekā 30 miljonu latu pārpalikumu, kas dod iespēju nodrošināt lielāku pensiju un citu sociālo maksājumu izmaksu.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!