• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts atbalstu komercdarbības uzsācējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.2003., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81024

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par finanšu ministra vizīti Ludzā

Vēl šajā numurā

13.11.2003., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts atbalstu komercdarbības uzsācējiem

Lai pildītu Komercdarbības uzsācēju konsultāciju atbalsta programmu, kas apstiprināta ar Valsts uzraudzības komisijas 2003.gada 5.septembra lēmumu Nr.55, Ekonomikas ministrijas iepirkuma komisija (iepirkuma identifikācijas numurs EM2003/35) izvērtēja pretendentu pieteikumus konsultāciju sniegšanai. Pavisam konkursam bija pieteikušies 11 pretendenti. Konkursa komisija izvēlējās divus saimnieciski visizdevīgākos pretendentu piedāvājumus, ar kuriem slēgt iepirkuma līgumus par konsultāciju sniegšanu visos plānošanas reģionos: SO “Latvijas Biznesa konsultantu asociācija” un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera.

Programmas izpildi un valsts atbalstītu konsultāciju sniegšanu varētu sākt pēc līguma parakstīšanas ar izvēlētajiem pretendentiem, un programmas beigu termiņš ir šā gada 31.decembris. Tiek izvēlēti divi saimnieciski visizdevīgākie pretendentu piedāvājumi, lai nodrošinātu visu konsultācijām paredzēto līdzekļu apjoma izmantošanu atlikušajā laika periodā.

Izvēlēto pretendentu uzdevums ir konsultēt mazos un vidējos uzņēmumus, kuri kopš reģistrēšanas darbojas ne ilgāk kā divus gadus. Konsultācijas jānodrošina piecos plānošanas reģionos. Samaksu par konsultācijām 50% apmērā, bet ne vairāk kā 750 latu (bez PVN) par katru konsultāciju, sedz Ekonomikas ministrija, 50% — 750 latu (bez PVN) — un šo atbalstu pārsniedzošo samaksu simtprocentīgi sedz pats konsultāciju saņēmējs.

Pretendentam ir jāveic konsultācijas par: nodokļu, grāmatvedības, aizdevumu un citiem finanšu jautājumiem; biznesa plānu sagatavošanu; tirgus pētījumiem; individuālā komersanta vai sabiedrības reģistrēšanu, atļauju, licenču un citu jautājumu kārtošanu komercdarbības uzsākšanai un veikšanai; uzņēmējdarbības uzsācēja izvēlēto darbības nozari, tās specifiku, investīciju apjomiem un to atmaksāšanas periodiem; obligātajām un brīvprātīgajām kvalitātes prasībām ES; atbalsta saņemšanas pieteikumu sagatavošanu Eiropas Reģionālās attīstības fondam.

Kopējais programmas finansējuma apjoms 2003.gadam ir Ls 40 000. Konsultāciju kopējās izmaksas 2003.gadā — Ls 80 000, no tām – Ls 40 000 tiek finansēts no valsts budžeta (50% no kopējām izmaksām), Ls 40 000 ir uzņēmumu līdzfinansējums (50% no kopējām izmaksām).

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!