• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Turciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.11.2003., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81140

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kopīgās domās un darbos mūsu Eiropas nākotnei

Vēl šajā numurā

19.11.2003., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Turciju

Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers 15. novembrī tikās ar Turcijas premjerministra vietnieku Mehmetu Ali Šahīnu, kurš bija ieradies Rīgā, lai noskatītos Latvijas un Turcijas komandu futbola spēli, cīnoties par iekļūšanu 2004.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Diemžēl Turcijas delegācijas vizīti Rīgā un gaidāmo notikumu aptumšoja 15. novembra rītā Stambulā notikušais terora akts. Ministru prezidenta biedrs valdības vārdā izteica līdzjūtību Turcijai un asi nosodīja notikušo, apliecinot Latvijas valdības nelokāmu nostāju cīņā pret terorismu.

Tikšanās gaitā pārrunāta abu valstu ekonomiskā attīstība un turpmākās sadarbības iespējas. A.Šlesers augstu novērtēja Turcijas atbalstu Latvijas integrācijai NATO. Pārrunājot jautājumus, kas skar Turcijas integrāciju Eiropas Savienībā, Turcijas premjerministra vietnieks informēja par valstī īstenotajām reformām, lai nodrošinātu atbilstību Kopenhāgenas kritērijiem un jau 2004. gada beigās saņemtu Eiropas Komisijas uzaicinājumu sākt iestāšanās sarunas. Ministru prezidenta biedrs A.Šlesers apliecināja Latvijas puses gatavību sniegt nepieciešamo palīdzību Turcijas integrācijai Eiropas Savienībā.

Sarunas gaitā A.Šlesers un M.A.Šahīns vienojās par nepieciešamību jau drīzumā atvērt vēstniecības Ankarā un Rīgā, kas būtu nozīmīgs ieguldījums tālākai abu valstu attiecību stiprināšanai. Tika atzīmēts, ka abas valstis tuvina ne vien augstu amatpersonu vizītes, bet arī tādi kultūras un sporta notikumi kā futbola mačs un pavasarī Rīgā notikušais Eirovīzijas dziesmu festivāls, kurā uzvarēja Turcijas pārstāve.

Pateicoties par Latvijas puses viesmīlību, Turcijas premjerministra vietnieks uzaicināja Ministru prezidenta biedru apmeklēt šodien notiekošo atbildes spēli Stambulā.

Ministru prezidenta biedra birojs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!