• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Čehiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.11.2003., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81141

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar Turciju

Vēl šajā numurā

19.11.2003., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Čehiju

Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers no 12. līdz 14. novembrim uzturējās darba vizītē Čehijas Republikā, kas uzskatāma par pirmo tik augsta līmeņa ekonomiska rakstura vizīti šajā valstī. Galvenais vizītes mērķis — iepazīties ar Čehijas pieredzi eksporta veicināšanā un investīciju piesaistē, kā arī ilgtermiņa nacionālās ekonomikas plānošanā un attīstības prioritāšu noteikšanā.

A.Šleseram tiekoties ar Čehijas premjerministra vietnieku Petru Marešu, abas puses atzīmēja abu valstu labās politiskās attiecības, vienlaikus norādot, ka ekonomiskās sadarbības potenciāls nav pietiekami izmantots. Sarunas gaitā apspriesta Latvijas pusi interesējošā Čehijas sekmīgā pieredze ārvalstu investīciju piesaistīšanā. Pārrunājot iespējas, ko paver iestāšanās Eiropas Savienībā, A. Šlesers uzsvēra savstarpējas pieredzes un informācijas apmaiņas nepieciešamību, kā arī abu valstu institūciju sadarbības iespējas tādos reģionos kā Dienvidamerika un Tuvie Austrumi, kur Čehijas Republika jau ir pārstāvēta.

Vizītes laikā Ministru prezidenta biedrs iepazinās ar Čehijas politiku rūpniecības sektora struktūras diferencēšanā un zinātņietilpīgo nozaru īpatsvara pieauguma sekmēšanā. Īpaša uzmanība tika pievērsta tehnoloģisko centru lomai zinātņietilpīgo nozaru attīstīšanā, kā arī pārrunāts, kā sekmēt privātā sektora un augstāko mācību iestāžu sadarbību.

A.Šlesers arī piedalījās Latvijas vēstniecības rīkotajā pieņemšanā par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 85. gadskārtai, savā uzrunā izsakot pateicību par Čehijas puses atbalstu Latvijai, integrējoties NATO.

Ministru prezidenta biedra birojs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!