• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vienotu nostāju sarunās ar Krieviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.11.2003., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81143

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

19.11.2003., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vienotu nostāju sarunās ar Krieviju

Ārlietu ministre Sandra Kalniete pirmdien, 17.novembrī, piedalījās Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmē. Tās laikā pašreizējo un nākamo ES dalībvalstu ministri apsprieda decembrī plānotās ES līderu sanāksmes dienas kārtību un starptautiskās aktualitātes, tostarp arī nesenās ES un Krievijas līderu sanāksmes rezultātus. 18.novembrī ārlietu ministru sanāksmes ietvaros notika kārtējā Starpvaldību konferences tikšanās.

ES prezidējošās valsts Itālijas ārlietu ministrs Franko Fratīni un ES ārējo attiecību komisārs Kriss Patens informēja pārējo dalībvalstu ministrus par 6.novembrī notikušo ES un Krievijas līderu sanāksmi. Diskusijās ES pašreizējo un nākamo dalībvalstu ministri sniedza savu vērtējumu sanāksmes rezultātiem.

Latvijas ārlietu ministre Sandra Kalniete uzsvēra, ka Latvijai nav pieņemami Krievijas aktīvie mēģinājumi dialogā ar ES demagoģiski saistīt pilnīgi nesaistāmus jautājumus. Tas attiecināms arī uz Krievijas vēlēšanos runāt par krievvalodīgo iedzīvotāju situāciju Latvijā tad, kad ES vēlas izteikt bažas par cilvēktiesību situāciju Čečenijā un kad ES vēlas atgādināt Krievijai, ka to starpā noslēgtais Partnerības un sadarbības līgums automātiski attiecināms uz jaunajām ES dalībvalstīm no to pievienošanās brīža. “Latvijai nav pieņemami, ka Krievija demagoģiski un formāli saista pilnīgi nesalīdzināmas situācijas. Tā nav konstruktīva pieeja, un Krievija to izmanto kā metodi, lai izvairītos no tiešām svarīgu cilvēktiesību un demokrātijas jautājumu apspriešanas,” sacīja S.Kalniete. Daudzas ES dalībvalstis diskusiju laikā atbalstīja Latvijas pozīciju, atzīstot, ka turpmākajā Eiropas Savienības dialogā ar Krieviju ir nepieciešama stingra un vienota ES pozīcija.

Vakar, 18.novembrī, ES pašreizējo un nākamo dalībvalstu ārlietu ministri apsprieda ES Konstitucionālā līguma projekta pantus par ES ārlietu ministra amatu un funkcijām, kā arī jaunā ES konstitucionālā līguma pārskatīšanas procedūru nākotnē. Nākamā Starpvaldību konferences sanāksme notiks 28. un 29.novembrī Neapolē.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!