• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kopīgās domās un darbos mūsu Eiropas nākotnei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.11.2003., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81153

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

19.11.2003., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kopīgās domās un darbos mūsu Eiropas nākotnei

Par Ministru prezidenta tikšanos ar Vācijas kancleru un piedalīšanos 9. Eiropas forumā

REPSE2.JPG (11920 bytes)Piektdien, 14.novembrī, Ministru prezidents Einars Repše Berlīnē tikās ar Vācijas kancleru Gerhardu Šrēderu.

Galvenā uzmanība tikšanās laikā bija veltīta Eiropas Savienības (ES) jautājumiem. Premjerministri pārrunāja Starpvaldību konferences aktuālos jautājumus. E.Repše uzsvēra, ka Latvijai ir svarīgi, lai Eiropas Komisijā katrai dalībvalstij būtu viens komisārs ar balsstiesībām. G.Šrēders pauda izpratni par Latvijas nostāju šajā jautājumā un izteica cerību, ka būs iespējams panākt kompromisu attiecībā uz balsu sadalījumu un balsošanas kārtību Ministru padomē.

Einars Repše izklāstīja pārējos Latvijai svarīgos jautājumus Starpvaldību konferencē, proti, lai Eiropas Parlamentā minimālais deputātu skaits mazākai dalībvalstij būtu vismaz pieci deputāti un lai sadarbība drošības jomā būtu iespējama visām dalībvalstīm, kas tajā vēlas piedalīties.

Gerhards Šrēders piekrita šim viedoklim un uzsvēra, ka Eiropas ciešāka sadarbība drošības jautājumos nav pretstatā un nedublē NATO aktivitātes.

Premjerministri pārrunāja nākamo ES budžeta ilgtermiņa perspektīvu “Agenda 2007”. Vācija paredz, ka pēc Starpvaldību konferences šis būs vissvarīgākais ES darba kārtības jautājums. Runājot par ES finansējuma sadalīšanu, G.Šrēders uzsvēra, ka Vācija atbalsta līdzekļu ieguldīšanu infrastruktūras projektos Austrumeiropā, un izteica gatavību atbalstīt projekta “Rail Baltica” tālāko attīstību.

REPSE1.JPG (18956 bytes)
Berlīnē 14.novembrī: Latvijas Republikas Ministru prezidents Einars Repše un Vācijas Federatīvās Republikas kanclers Gerhards Šrēders
Foto: A.F.I./epa

Sarunas laikā premjerministri pievērsās divpusējo attiecību jautājumiem. Ministru prezidents Einars Repše pateicās par Vācijas atbalstu Latvijai militāros, vides aizsardzības un ekonomiskās attīstības jautājumos.

Savukārt 15.novembrī Ministru prezidents E.Repše Berlīnē piedalījās 9.Eiropas forumā, ko ik gadus organizē Herberta Kvanta BMW fonds sadarbībā ar “Financial Times”.

Ministru prezidents E.Repše uzstājās konferencē ar runu par Eiropas Savienības paplašināšanos (skat. 6.lpp.).

Līdz ar E.Repši forumā runu teica Maķedonijas Republikas prezidents Boriss Trajkovskis, Lielbritānijas Eiropas lietu ministrs Deniss Makšeins, Ukrainas ārlietu ministrs Konstantīns Griščenko un Eiropas Komisijas komisārs Ginters Ferhoigens.

 

Jana Vektere, Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vecākā referente

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!