• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kārtības, kādā piemērojams akcīzes nodoklis likuma "Par nodokļu piemērošanu brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās" 3. panta devītajā daļā noteiktajiem mērķiem, apstiprināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2003., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81193

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums Nr.1692

Grozījumi TARIC klasifikatorā

Vēl šajā numurā

20.11.2003., Nr. 163

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests

Veids: rīkojums

Numurs: 1686

Pieņemts: 12.11.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums Nr.1686

Rīgā 2003. gada 12. novembrī

Par kārtības, kādā piemērojams akcīzes nodoklis likuma “Par nodokļu piemērošanu brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās” 3. panta devītajā daļā noteiktajiem mērķiem, apstiprināšanu

1. Lai nodrošinātu likuma “Par nodokļu piemērošanu brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās” 3. panta devītās daļas piemērošanu un saskaņā ar likuma “Par nodokļiem un nodevām” 5. panta otro daļu, apstiprinu kārtību, kādā piemērojams akcīzes nodoklis likuma “Par nodokļu piemērošanu brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās” 3. panta devītajā daļā noteiktajiem mērķiem.

2. Valsts ieņēmumu dienesta Galvenajai muitas pārvaldei nodrošināt muitas kontroli pār iezīmēto (marķēto) naftas produktu iegādi, uzskaiti un izmantošanas atbilstību normatīvo aktu prasībām brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās.

3. Rīkojums stājas spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektors K. Ketners

Kārtība, kādā piemērojams akcīzes nodoklis likuma “Par nodokļu piemērošanu brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās” 3. panta devītajā daļā noteiktajiem mērķiem

1. Kārtība nosaka, ka uzņēmējsabiedrība (uzņēmums), kas noslēgusi līgumu ar brīvostas pārvaldi par uzņēmējdarbību Rīgas brīvostas vai Ventspils brīvostas teritorijā ietilpstošajā brīvās zonas teritorijā (turpmāk — licencēta uzņēmējsabiedrība), Liepājas speciālās ekonomiskās zonas uzņēmējsabiedrība vai Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas uzņēmējsabiedrība, ar kuru zonas pārvalde noslēgusi līgumu par uzņēmējdarbību un ieguldījumu izdarīšanu Liepājas speciālās ekonomiskās zonas vai Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas teritorijā (turpmāk — zonas uzņēmējsabiedrība), Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvalde un Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas pārvaldīšanas uzņēmējsabiedrība (turpmāk — zonas pārvalde) vai Rīgas ostas pārvalde un Ventspils ostas pārvalde (turpmāk — brīvostas pārvalde) saskaņā ar likuma “Par nodokļu piemērošanu brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās” 3. panta devīto daļu var iegādāties iezīmētos (marķētos) naftas produktus, kurus brīvostas vai speciālās ekonomiskās zonas teritorijā izmanto:

1.1. stacionārās iekārtās;

1.2. celtņos un citos tamlīdzīgos objektos;

1.3. iekārtās, kuras tiek izmantotas celtniecības darbos tikai brīvās zonas teritorijā;

1.4. tehnikā, kas pēc savas konstrukcijas nav paredzēta satiksmei pa koplietošanas ceļiem, un piemērot likumā “Par akcīzes nodokli naftas produktiem” 6. panta otrajā daļā noteikto akcīzes nodokļa likmi.

2. Lai varētu piemērot šīs kārtības 1. punktā minēto akcīzes nodokļa likmi, naftas produktiem ir jābūt iezīmētiem (marķētiem).

3. Naftas produktus iezīmē (marķē), 1000 litriem naftas produktu pievienojot vienu no šīs kārtības 4. punktā minētajām sarkanajām krāsvielām un vienu no šīs kārtības 5. punktā minētajām ķīmiskajām vielām attiecīgajā daudzumā (jebkuru no šo noteikumu 4. punktā minētajām vielām var lietot kopā ar šo noteikumu 5. punktā minēto vielu).

4. Par sarkano krāsvielu izmanto vienu no šādām vielām:

4.1. N-etil-1-(4-fenilazofenilazo)naftil-2-amīnu — vismaz 5,0 gramus;

4.2. N-etilheksil-1-(tolilazotolilazo)naftil-2-amīnu — vismaz 6,5 gramus;

4.3. N-tridecil-1-(tolilazotolilazo)naftil-2-amīnu — vismaz 7,4 gramus.

5. Par ķīmisko vielu izmanto N-etil-N-2-(1izobutoksietoksi)etilazobenzol-4-amīnu (Solvent Yellow 124) – vismaz 6 gramus.

6. Kārtības 4. un 5. punktā minēto vielu iegādi, kā arī naftas produktu iezīmēšanu (marķēšanu) nodrošina akcīzes preču noliktavas turētājs.

7. Iezīmētos (marķētos) naftas produktus uzglabā īpaši tiem paredzētā atsevišķā tvertnē, uz kuras ir uzraksts “iezīmēti (marķēti) naftas produkti” un par kuru akcīzes preču noliktavas turētājs ir rakstiski informējis uzraudzības muitas iestādi. Minētajā tvertnē aizliegts uzglabāt citus naftas produktus. Tvertnei, kurā uzglabā iezīmētos (marķētos) naftas produktus, jābūt aprīkotai ar skaitītāju, kas nodrošina attiecīgajā tvertnē uzglabājamo iezīmēto (marķēto) naftas produktu summāru un neanulējamu uzskaiti.

8. Tvertne, kurā uzglabā iezīmētos (marķētos) naftas produktus, ir brīvi pieejama uzraudzības muitas iestādes un citu valsts kontroles institūciju darbiniekiem, kas pārbauda izlietojuma patēriņa vietas.

9. Licencēta uzņēmējsabiedrība, zonas uzņēmējsabiedrība, zonas pārvalde un brīvostas pārvalde šīs kārtības 1. punktā minētajiem mērķiem var iegādāties iezīmētos (marķētos) naftas produktus, pirms to saņemšanas iesniedzot paziņojumu muitas iestādei, minot normatīvus, cik katra konkrētā iekārta kalendāra mēneša laikā patērē dīzeļdegvielu.

10. Muitas iestāde apstiprina normatīvus, kuru robežās licencētas uzņēmējsabiedrības, zonas uzņēmējsabiedrības, zonas pārvaldes un brīvostas pārvaldes var iegādāties iezīmētos (marķētos) naftas produktus. Iezīmētie (marķētie) naftas produkti tiek nogādāti brīvostas vai speciālās ekonomiskās zonas teritorijā, noformējot VAD, kā saņēmēju uzrādot licencētu uzņēmējsabiedrību, zonas uzņēmējsabiedrību, zonas pārvaldi vai brīvostas pārvaldi, kuras izmanto iezīmētos (marķētos) naftas produktus.

11. Veicot iezīmēto (marķēto) naftas produktu vietējos pārvadājumus Latvijas Republikas muitas teritorijā, katrai naftas produktu partijai noformē stingrās uzskaites preču pavadzīmi–rēķinu naftas produktiem (degvielai) atbilstoši Ministru kabineta 2000. gada 5. septembra noteikumu Nr.311 “Naftas produktu (degvielas) aprites noteikumi” 64. punktam un Valsts ieņēmumu dienesta 2001. gada 3. janvāra rīkojumam Nr.2 “Par preču pavadzīmes–rēķina naftas produktiem (degvielai) veidlapu paraugu apstiprināšanu”.

12. Iezīmētos (marķētos) naftas produktus patērētājiem piegādā akcīzes preču noliktavas turētājs vai tā pilnvarota juridiskā persona, kurai ir speciālā atļauja (licence) uzņēmējdarbībai ar degvielu (turpmāk – piegādātājs). Piegādātājs piegādā iezīmētos (marķētos) naftas produktus līdz licencētu uzņēmējsabiedrību, zonas uzņēmējsabiedrību, zonas pārvaldes vai brīvostas pārvaldes tvertnei, kurā tiks uzglabāti šie naftas produkti.

13. Iezīmētos (marķētos) naftas produktus uzglabā īpaši tiem paredzētā atsevišķā tvertnē, un par kuru licencētā uzņēmējsabiedrība, zonas uzņēmējsabiedrība, zonas pārvalde un brīvostas pārvalde ir rakstiski informējusi uzraudzības muitas iestādi. Tvertnei ir jābūt aprīkotai ar skaitītāju, kas nodrošina naftas produktu summāru un neanulējamu uzskaiti, ja naftas produktu daudzums pārsniedz 7000 litru gadā. Minētajā tvertnē aizliegts uzglabāt citus naftas produktus.

14. Licencēta uzņēmējsabiedrība, zonas uzņēmējsabiedrība, zonas pārvalde un brīvostas pārvalde veic iezīmēto (marķēto) naftas produktu izlietojuma uzskaiti un iesniedz par katru kalendāra mēnesi līdz nākošā mēneša piecpadsmitajam datumam muitas iestādē informāciju par iezīmēto (marķēto) naftas produktu izlietojumu iepriekšējā mēnesī un atlikumiem uz nākamā mēneša pirmo datumu (sk. pielikumu).

Pielikums

VID1686 COPY.GIF (46858 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!