• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas bērnu talanti visos iespējamos veidos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2003., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81205

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tapis izdevums par ārlietu dienesta vēsturi

Vēl šajā numurā

20.11.2003., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas bērnu talanti visos iespējamos veidos

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga:

Atklāšanas runa Latvijas bērnu talantu koncertā Latvijas Nacionālajā operā Latvijas Republikas proklamēšanas 85.gadskārtā 2003.gada 18.novembrī

Augsti godātie konkursa “Mana Latvija” rīkotāji, dalībnieki, laureāti!

Ekselences! Dāmas un kungi! Mīļie Latvijas jaunieši! Mīļie Latvijas bērni!

Šodien mēs svinam savas valsts 85.dzimšanas dienu un novēlam, lai tā turpinātu attīstīties, augt un zelt, ka, jums pieaugot un pārņemot tās vadību, jūs būtu saņēmuši mantojumā valsti, ko jūs jau ilgi esat varējuši saukt kā tādu, ar kuru lepojamies mēs un kuru apbrīno un varbūt pat apskauž citi.

Mēs dzīvojam tajā laikā, kas mums ir atvēlēts, bet katru dienu, kas paiet, mēs veidojam nākotnes Latviju blakus tai, kāda tā ir šodien. Bērni un jaunieši — tā ir mūsu visu nākotne, un viņu dēļ mums ir vērts papūlēties vēl vairāk, nekā mēs varbūt būtu gatavi katrs sevis labā. Latvijas bērni ir apbrīnojami talantīgi un talantīgi visos iespējamos veidos.

Mans vēlējums kā prezidentei būtu — lai katrs bērns, kas piedzimis un uzaudzis Latvijā, varētu justies tā, ka viņš šai valstij ir dārgs, vajadzīgs un neatvietojams, ka šī valsts raugās uz viņu, tieši uz viņu ar cerībām, ar lepnumu un sagaida no viņa lielas lietas. Lielas lietas nozīmē nodzīvot krietnu, raženu, apmierinošu mūžu, ne nepieciešami tādu, kas noved slavas augstumos, ne tādu, kas ved uz zvaigznēm, bet arī gluži vienkāršu ikdienas mūžu, par kuru nevienam nav jākaunas. Bet, protams, mūsu vidū ir arī īpaši talanti, ir īpaši dotumi, un, man šķiet, tie pieder mums visiem, tie pieder visai tautai, un tamdēļ ir labi, ka valsts rūpējas par to, lai talanti būtu, lai talanti tiktu attīstīti, atbalstīti.

Es vēlētos šeit pateikties visiem tiem, kas domā par bērniem, kas cenšas saskatīt katrā bērnā to, kas viņā ir vērtīgs. Es pateicos pedagogiem, kas atbalsta un uzmundrina bērnu viņa spējās. Es pateicos vecākiem, kas nes upuri sava bērna spējām un atbalstam. Es pateicos visām oficiālajām amatpersonām, kas ar savu darbu un saviem pienākumiem palīdz Latvijas bērniem. Mēs mīlam savus bērnus, mēs mīlam visus Latvijas bērnus. Katrs viens no mums lai viņus uzskata par saviem, katrs viens no mums lai lepojas ar katru, kam ir sekmes, kam ir panākumi, bet katrs lai atceras arī visus citus, jo nevienu bērnu mēs nedrīkstam aizmirst. Lai šai mūsu zemītē visi Latvijas bērni ir mīlēti! Priecāsimies par talantiem, skatīsimies un gaidīsim no viņiem spožas sekmes, tādas, ar kurām mēs visi kopā varēsim lepoties un par tām priecāties! Daudz laimes Latvijai dzimšanas dienā!

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!