• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Attīstības aģentūru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.11.2003., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81265

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas eksporta veicināšanu

Vēl šajā numurā

21.11.2003., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Attīstības aģentūru

Vakar, 20.novembrī, Valsts sekretāru sanāksmē starpinstitūciju saskaņošanai tika nodots Ministru kabineta (MK) rīkojuma projekts “Par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības “Latvijas Attīstības aģentūra” pārveidošanu par valsts aģentūru “Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra””.

Aģentūras darbības mērķis ir sekmēt uzņēmējdarbības (komercdarbības) attīstību, veicinot ārvalstu investīciju apjoma pieaugumu un palielinot Latvijas uzņēmēju (komersantu) konkurētspēju Latvijas un starptautiskajos tirgos.

Latvijas Attīstības aģentūra (LAA) jāpārveido par Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru līdz 2004.gada 1.janvārim. Izstrādātajā rīkojumā noteikts, ka Investīciju aģentūra ir LAA tiesību, saistību, mantas (kustamās un nekustamās) un finanšu līdzekļu pārņēmēja. Investīciju un attīstības aģentūra arī būs Ekonomikas ministrijas pārraudzībā esoša valsts aģentūra.

Ekonomikas ministrijai kopā ar aģentūru līdz 2004.gada 15.janvārim vēl jāizstrādā aģentūras stratēģiskais darbības plāns.

Rīkojuma projekts izstrādāts, pamatojoties uz Publisko aģentūru likuma 8.pantu. Saskaņā ar koncepcijā “Par valsts un pašvaldību aģentūru izveidi” noteikto, Valsts kanceleja ir veikusi BO VAS “Latvijas Attīstības aģentūra” kā valsts aģentūras izvērtēšanu un atzinusi, ka aģentūras darbība pēc būtības atbilst Publisko aģentūru likumā un citos normatīvajos aktos noteiktajam valsts aģentūras statusam. Šā rīkojuma mērķis ir radīt pamatu aģentūras pārveidošanai, definēt pārveidošanas termiņus un noteikt galvenās aģentūras funkcijas kā valsts aģentūrai.

Paralēli šim rīkojumam starpinstitūciju saskaņošanai tiek nodots arī MK noteikumu projekts valsts aģentūras “Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra” nolikums, kas nosaka aģentūras funkcijas un tiesības, aģentūras struktūru un pārvaldi, konsultatīvās padomes izveidi, aģentūras finansēšanas kārtību.

Evita Urpena,  Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!