• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīga, kur katra spuldze zied kā zelta puķe. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.11.2003., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81277

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par aritmētiku "Latvenergo" gaumē

Vēl šajā numurā

21.11.2003., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīga, kur katra spuldze zied kā zelta puķe

Šodien, 21.novembrī, Vāgnera zālē tiek pasniegtas Rīgas balvas

RBF BALVA.JPG (16866 bytes)21. novembrī Vāgnera zālē otro reizi pasniegs Rīgas balvas. Tās tika iedibinātas 2002. gadā un tiek piešķirtas par izciliem sasniegumiem Rīgas pētniecībā, par Latvijas galvaspilsētas tēla veidošanu un ieguldījumu starptautisku sakaru attīstībā.

Žūrijas komisija lēmusi, ka šoruden par laureātiem godināmi četri rīdzinieki: arheologs, profesors, Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) īstenais loceklis Dr. habil. hist. Andris Caune — par pētījumiem Rīgas senākajā arheoloģijā un senākajā vēsturē, LZA korespondētājloceklis Dr. habil. art. Ojārs Spārītis — par Rīgas arhitektūras, kultūras un mākslas vērtību pētniecību, kā arī aktīvu darbību starptautiskos zinātniskos projektos un Rīgas vēsturei un kultūras sakariem veltītajās konferencēs, LZA goda doktors literatūrzinātnieks Ojārs Zanders — par mūža ieguldījumu Rīgas grāmatniecības izpētē un Banku augstskolas rektora vietas izpildītājs Dr. oec. Uģis Zālītis — par nozīmīgu ieguldījumu finanšu nozares attīstībā un jauno finanšu speciālistu sagatavošanā. Ceturtā balva šogad iedibināta pirmo reizi sadarbībā ar “Hansabanku” un Augstākās izglītības padomi, pārējās balvas tapušas LZA sadarbībā ar Rīgas domi un biznesa augstskolu “Turība”.

2002. gadā Rīgas balva tika pasniegta vēsturniecei Klārai Radziņai par Rīgas vēstures popularizēšanu un metropoles tēla veidošanu, arheologam Andrim Celmiņam par Rīgas vēstures izpēti un arhitektam Jānim Krastiņam par Rīgas arhitektūras apzināšanu, apkopošanu un popularizēšanu.

 

Tu, mana pilsēta,

ar savām ielu aizām

Un slaidiem bulvāriem,

kur liepas sauli lūdz,

Tavs katrs akmenis

man smaršīgs kūp kā maize,

Sirds katru spuldzi sev

kā zelta astru plūc.

Tādus vārdus savai dzimtajai pilsētai pirms gadiem sešdesmit dzejolī “Rīga” veltīja Aleksandrs Čaks. Gan jau līdzīgu saviļņojumu citā laikā — 21. gadsimtā — izjūt katrs Rīgas balvas ieguvējs, turot rokās mākslinieka Genādija Stepānova darināto veidojumu — putnu, kas trauc tālumā, nesot Rīgas vārdu tāltālu pasaulē.

Balvas saņemšanas reizei savu mīlestības un cieņas apliecinājumu Latvijas galvaspilsētai uzrakstījis un nolasīs arī LZA goda doktors Ojārs Zanders.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!