• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar atzinību par sportisko stāju un spēles sparu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.2003., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81343

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Man ir milzīgs lepnums par mūsu bruņotajiem spēkiem, to vadību, mūsu virsniekiem"

Vēl šajā numurā

25.11.2003., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar atzinību par sportisko stāju un spēles sparu

Piektdien, 21.novembrī, Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga tikās ar Latvijas futbola izlasi

FUTENE01.JPG (18582 bytes)Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga:

Es vēlētos pateikt pavisam oficiāli valsts vārdā paldies par šo spožo un vienreizīgo uzvaru, ko Latvijas futbola komanda ieguva līdz ar savām tiesībām iekļūt spēļu nākamajā fāzē, kas noritēs Portugālē. Tas ir kaut kas mums pavisam unikāls. Visa tauta to ir novērtējusi, un visai tautai tas bija prieks un dāvana mums visiem tieši uz valsts 85.dzimšanas dienu.

Es vēlētos jums arī personiski kā prezidente izteikt savu atzinību par jūsu sportisko stāju, par jūsu spēles sparu pret komandu, kam ir pasaules slava kā izcilai, pār Latvijas komandu tik tālu pāri stāvošai komandai, — tā ir situācija, kura būtu attaisnojama, ja jūs būtu spēlējuši, varētu teikt, jau iepriekš pieņemot — nospēlēsim to spēli, bet uz uzvaru nevaram cerēt. Man šķiet, ka visi skatītāji ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē novērtēja, ka jūs cīnījāties kā lauvas un jūs cīnījāties katru spēles minūti līdz galam. Tas, man liekas, tīri sportiski bija ārkārtīgi iespaidīgi. Tas bija tas, par ko, man liekas, vēl ilgi tiks runāts.

FUTENE02.JPG (16826 bytes) F03.JPG (16212 bytes)

Rīgas pilī 21.novembrī: Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga kopā ar Latvijas futbola izlases spēlētājiem, treneriem un personālu; Valsts prezidente sveic izlases rezultatīvāko spēlētāju Māri Verpakovski; Latvijas Futbola federācijas prezidents Guntis Indriksons, Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs un Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Jūsu sekmes patiešām nesīs lielus augļus visā Latvijā — es esmu pārliecināta, ka nākamvasar būs daudz jaunu zēnu, kas spēlēs futbolu, visur tagad būs interese par futbolu. Tas mūsu puišu un jauniešu veselībai nāks tikai par labu. Es pat īpaši neuzsvēršu to, kas pats par sevi saprotams un par ko jau visi ir runājuši, — ka Latvijas vārds ir tā aizgājis pasaulē, ka labāk nemaz nevar. Mīļš, mīļš paldies jums visiem!

Paldies arī Futbola federācijai, paldies trenerim, paldies visiem, kas palīdz un atbalsta sportistus, bet beigu beigās spēles laukumā paši sportisti ir tie, kam ir tas svars un grūtums jāiznes un rezultāts jādabū. Tamdēļ es vēlētos jums izteikt savu visdziļāko cieņu un apbrīnu par jūsu spējām, par jūsu veiksmi, par jūsu līdzšinējiem sasniegumiem un vēlētos pacelt glāzi uz jūsu tikpat spožām sekmēm nākotnē. Lai jums veicas!

Apsveikuma uzruna Latvijas futbola izlasei un Latvijas Futbola federācijas pārstāvjiem Rīgas pilī 2003.gada 21.novembrī

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!