• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: Sarunā ar finanšu ministru Sarunā ar zemkopības ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.2003., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81350

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.531

Par M.Gulbja komandējumu

Vēl šajā numurā

25.11.2003., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

Sarunā ar finanšu ministru

Finanšu ministrs Valdis Dombrovskis piektdien, 21.novembrī, tiekoties ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi–Freibergu, informēja par nākamā gada budžeta prioritātēm, gatavošanos Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu apguvei, kā arī muitas informācijas sistēmu atbilstību Eiropas Savienības prasībām. Prezidenti interesēja arī nākamā gada nodokļu ieņēmumu prognozes un to izpildes aspekti.

Nākamā gada budžeta prioritātes ir Latvijas pilnvērtīga integrācija ES un NATO, kā arī sociāli atbildīgas politikas īstenošana, paredzot ievērojamus līdzekļus iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanai. Valsts budžetā ir rezervēti līdzekļi Eiropas Savienības fondu līdzekļu apguvei. Tagad, kad Latvija referendumā ir nobalsojusi par iestāšanos ES, šī pozīcija ir sevišķi nozīmīga — ES fondu līdzfinansējumam un administratīvās kapacitātes stiprināšanai 2004.gada budžetā ir plānoti 50 miljoni latu. No nākamā gada tiks paaugstināta minimālā alga no pašreizējiem 70 uz 80 latiem mēnesī. Ievērojami līdzekļi tiks novirzīti jaunveidojamajam Uzturlīdzekļu fondam. Tā kā nodokļu iekasēšanas rezultāti ir labi, jau no šā gada 1.decembra tiks palielinātas minimālās pensijas. Tāpat 2004.gada budžetā pilnībā ir paredzēti līdzekļi šā gada laikā veikto algu paaugstinājuma nodrošinājumam pedagogiem, policistiem, mediķiem, tiesu darbiniekiem un citiem.

Finanšu ministrs V.Dombrovskis vēlreiz apliecināja, ka nākamā gada budžetā paredzētie līdzekļi ES struktūrfondu priekšfinansējumam un līdzfinansējumam ir pietiekami, lai piesaistītu reāli apgūstamo 2004.gada piešķīruma daļu.

Finanšu ministrs Valsts prezidentei apliecināja, ka tiek darīts viss nepieciešamais, lai, sākot ar nākamā gada 1.maiju, muitas informācijas sistēmas pilnībā atbilstu Eiropas Savienības prasībām. Kā zināms, Valsts ieņēmumu dienests jau 2001. un 2002.gadā lūdza piešķirt finansējumu šo projektu īstenošanai. Arī Eiropas Komisija (EK) ziņojumos par kandidātvalstu progresu, gatavojoties dalībai ES, vairākkārt uzsvērusi muitas informatīvo sistēmu ieviešanu kā vienu no Latvijas svarīgākajiem veicamajiem uzdevumiem. Tomēr nepieciešamais finansējums tika iekļauts tikai 2003.gada budžeta prioritātēs. Līdz ar to nepieciešamo darbu sākšana tika iekavēta un muitas speciālistiem pašlaik nākas strādāt sevišķi saspringtā režīmā.

Tikšanās noslēgumā Valsts prezidente apsveica finanšu ministru ar laikus pieņemto 2004.gada budžetu un novēlēja sekmes turpmākā budžeta izpildē.

Finanšu ministrijas preses dienests

Sarunā ar zemkopības ministru

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga piektdien, 21. novembrī, Rīgas pilī tikās ar zemkopības ministru Mārtiņu Rozi, lai pārrunātu lauku attīstību pēc Latvijas pilntiesīgas dalības ES, sākot ar 2004. gada 1.maiju. Prezidente un M.Roze pārsprieda subsīdiju politiku saistībā ar Latvijas iekļaušanos ES lauksaimniecības politikā, kā arī iespējas, ko Latvijai piedāvā ES resursi lauku attīstības projektiem. Abas puses bija vienisprātis, ka atbildīgajām institūcijām jāseko līdzi, vai ES resursi un valsts līdzfinansējums lauku attīstības projektiem tiek efektīvi un lietderīgi izmantots. M.Roze informēja prezidenti par pašreizējo situāciju subsīdiju un projektu līdzfinansēšanā.

Tikšanās laikā pārrunātas arī vairāku nozaru perspektīvas, uzsverot nepieciešamību Latvijā ražot produktus ar pievienoto vērtību, tajā skaitā apspriestas linu, cukura, piena produkcijas perspektīvas pašmāju un citu valstu tirgos.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!