• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar valsts atzinību par devumu tautas labā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.2003., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/81352

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par alkohola patēriņa mazināšanas programmu

Vēl šajā numurā

25.11.2003., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar valsts atzinību par devumu tautas labā

21.novembrī kultūras ministre pasniedza Ministru kabineta Atzinības rakstus

KM.JPG (23481 bytes)
Kultūras ministrijā 21.novembrī: mūzikas zinātnieks Ludvigs Kārkliņš, Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīva fonda daļas vadītāja Lauma Auziņa, Kultūras ministre Inguna Rībena un Latvijas Mākslas akadēmijas rektors Jānis Andris Osis
Foto: A.F.I.

Kultūras ministre Inguna Rībena pasniedza Ministru kabineta Atzinības rakstu “Par pašaizliedzību un panākumiem Latvijas valsts un tautas labā” Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīva fonda daļas vadītājai Laumai Auziņai, mūzikas zinātniekam Ludvigam Kārkliņam un Latvijas Mākslas akadēmijas rektoram Jānim Andrim Osim.

L. Auziņa darbu Valsts kinofotofonodokumentu arhīvā sākusi 1995.gadā un ir viena no nedaudzajām Latvijas speciālistēm, kas ieguvusi filmu nozares specifikai nepieciešamo izglītību modernajos audiovizuālo, foto un skaņas informācijas nesējos pašreizējā kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanas nodrošināšanai. Ar L. Auziņas gādību ir nodrošināti Saeimas plenārsēžu ieraksti, saglabātas Rīgas Dokumentālo filmu studijas kinohronikas un citi nozīmīgi dokumenti.

Mūzikas zinātnieks Ludvigs Kārkliņš Latvijas Mūzikas akadēmijā māca harmoniju, un, kā izteicās akadēmijas rektors Juris Karlsons, sarežģītības ziņā šis priekšmets topošajiem mūziķiem ir tas pats, kas materiālu pretestības kurss topošajiem inženieriem.

Savukārt, sveicot Latvijas Mākslas akadēmijas rektoru Jāni Andri Osi, svinīgā pasākuma dalībnieki piebilda, ka pirmām kārtām viņš ir ievērojams gleznotājs. J. Osis atzina, ka viņam nācies kļūt par rektoru Mākslas akadēmijai ļoti sarežģītā laikā un savā darbībā viņš rūpējies gan par latviešu klasiskās glezniecības tradīciju saglabāšanu, gan centies pavērt ceļu uz akadēmiju arī modernās mākslas vēsmām.

Pēc LETA informācijas

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!